‘Drácula de Denise Castro’ premiada a Transilvània ‘Drácula de Denise Castro’ premiada a Transilvània
Després de Romania el film es podrà veure per 1r cop al nostre país al Sant Cugat Fantàstic el 17 de juny ‘Drácula de Denise Castro’ premiada a Transilvània

Tot acaba tornant a l’origen… I si no que li diguin a Denise Castro que aquest juny ha viat com la seva peculiar versió de Dràcula ha tingut la seva premiere mundial allà on es va rodar: a Transilvània. Drácula de Denise Castro ha començat el seu recorregut internacional de festivals al Vampire Film and Arts Festival de Sighisoara (Romania) i ho ha fet amb molt bon peu. La 2a pel·lícula de la directora barcelonina s’ha endut l’Estaca de Plata del certamen, el segon reconeixement més important del festival.

Denise Castro s’ha mostrat encantada que la terra del mateix Vlad l’Empalador sigui la primera a veure la pel·lícula i a sobre de rebre un premi just allà al primer lloc on s’ha presentat el film. “Es tanca el cercle i tornem al lloc on va començar tot però amb la pel·lícula acabada. És el millor homenatge a Bram Stoker: estrenar aquest Dràcula al lloc on va néixer el comte que va inspirar la història. Tot l’equip se sent molt afortunat per aquest reconeixement vampíric “.

Després de Transilvània, la pel·lícula tindrà la seva estrena al nostre país al Festival Sant Cugat Fantàstic, certamen el qual tindrà l’honor de ser el film de clausura. Castro no és una desconeguda al Sant Cugat Fantàstic ja que l’any passat la pel·lícula coral Maniac Tales, en la qual va participar amb un dels relats de terror, va guanyar el Premi de la Crítica a la Millor Pel·lícula i el del Jurat al millor guió.

Una versió diferent del clàssic

Aquesta adaptació no és del tot canònica… La pel·lícula Drácula de Denise Castro narra les peripècies d’una directora barcelonina que es diu Denise Castro i el seu equip en el rodatge d’una nova versió de Drácula a Transilvania. Metacine que narra amb humor però sense renunciar al terror com n’és de difícil rodar una pel·lícula al nostre país quan no tens gaire recursos per fer-ho.

Denise Castro ja va tastar amb Salvación la temàtica vampírica però el seu segon llargmetratge va un pas més enllà i, malgrat que el títol del seu nou film pugui semblar presumptuós, darrere hi ha molta crítica, ironia i fins i tot autoparòdia. El resultat és una barreja de gènere found footage, vampirs i comèdia negra que segurament veurem a les nostres pantalles passat l’estiu. El desembre de 2016 la directora va reunir un equip petit d’actors i tècnics i va anar a Transilvània a rodar la seva pròpia versió de Dracula. Amb un guió a mitges i sense un pla de rodatge clar van rodar el que van poder a Romania, al castell de Bran, la localització que va inspirar el propi Bram Stoker per escriure la seva novel·la més cèlebre.

Un cop allà tot va sortit malament. L’actriu protagonista Claudia Trujillo s’ha sentit enganyada… El seu xicot i coprotagonista Ricard Balada l’ha convençut per formar part d’un projecte que no té ni pressupost ni un objectiu clar. La tensió i el mal rotllo es nota durant tot el rodatge. El càmera Alfredo Ruiz fins i tot es pensa que cobrarà per la feina. Il·lús… A tot això, la directora Denise Castro, obsessionada pels vampirs i xucladors de sang, continua gravant perquè el seu somni s’ha de fer realitat. L’argument és seriós però a la vegada no ho és. Doncs just aquest és l’esperit del projecte: l’humor, la critica del cine low cost i les ganes de riure (per no plorar) de la situació actual del cinema de gènere en aquest país.

Amb un equip molt reduït i un pressupost ajustat la realitat es barreja amb la ficció en un film on, d’entrada no sabem on comença la veritat i on s’amaga la fantasia. “El que volem és fer un mockumentary, un fals documental on mostrar que tot val per fer una pel·lícula low cost però sense renunciar al terror característic del gènere vampíric”, explica Denise Castro. En altres paraules tot és una immensa parodia explicada en primera persona pels propis membres de la pròpia pel·lícula. Dràcula de Denise Castro, és la primera producció de la nova productora barcelonina Vampi Films, una nova productora independent que té la intenció de continuar fent films d’autor i de baix pressupost.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha fet de cap de premsa d'un parell de pel·lícules catalanes i és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*