today-is-a-good-day

‘Jurassic World 2’: la vida s’obre camí

- Advertisement -

Un dels grans enigmes de la seqüela de Jurassic World era el títol, però finalment Universal ens va complaure i va desvetllar el misteri, amb un nou pòster promocional on es podia llegir Jurassic World: Fallen Kingdom. La traducció més literal seria “regne caigut”. Haurem d’esperar per veure quines conseqüències té aquesta sentència, però és de suposar que els dinosaures no es quedaran de braços plegats a l’espera del seu extermini… El quart film del català Juan Antonio Bayona després de l’èxit de A monster Calls. A causa de la gran expectació del públic, tractant-se d’un dels tràilers més esperats, es va fer coincidir amb la Superbowl. Tremoleu! Nous dinosaures, nous personatges i molta aventura que ens arribarà també doblada al català.

- Advertisement -

Com hem vist els humans no n’aprenem… No només l’argument planteja tornar a l’illa sinó que a sobre un volcà amenaçarà humans i dinosaures. Les novetats referents a aquest nou film s’estan fent esperar i apareixen amb comptagotes. Haurem de ser pacients abans no arribin les primeres imatges però per fer l’espera menys feixuga, aquí teniu les novetats fins ara.

- Advertisement -

jurassic world 2

Canvi de direcció i localització

Ja sabem fa temps que Colin Trevorrow no seria el director d’aquesta seqüela. Malgrat això sí que exerceix de productor i guionista i, a jutjar pels comentaris que va deixant anar no sembla que es desvinculi del tot de l’era juràssica. Però el substitut és un vell conegut a casa nostra: Juan Antonio Bayona és el director de Jurassic World 2. Així mateix ho va anunciar via Twitter Trevorrow fent públic que Universal havia arribat a un acord amb el director català responsable de Lo imposible i que es va obrint camí a Hollywood gràcies també als capítols que ha dirigit de la sèrie Penny Dreadfull.

jurassic world fallen kingdom

El rodatge del film va començar el 23 de febrer del passat any i era Bayona el que ho feia oficial a través de les xarxes socials. El director català va penjar una imatge on es podien veure uns cascs d’obrer amb el logo de Jurassic Park i amb la frase “preparant-nos pel viatge”. Una de les novetats d’aquest nou projecte és un canvi en la localització, l’anterior film es va rodar principalment a Hawaii però en aquesta ocasió ha estat Gal·les. el lloc triat. Sembla que tindrem els dinosaures ben a prop…

Noves i velles incorporacions

Jurassic World 2 arribarà a les sales tres any després del mastodòntic èxit de la seva predecessora (el 7 de juny de és la data oficial d’estrena) i ho farà amb la mateixa parella protagonista. Chris Pratt i Bryce Dallas Howard hauran d’enfrontar-se una vegada més als perills que comporten estar a prop d’una bèstia de fa milions d’anys però no estaran sols. En aquesta nova aventura juràssica, s’uniran al repartiment Justice Smith conegut sobretot pel seu paper a la sèrie The Get Down de Netflix sobre els orígens del hip-hop. Una altra cara nova serà la de Daniella Pineda (The Detour) que farà la seva primera incursió a Hollywood. I una de les incorporacions més recents és la de la veterana actriu Geraldine Chaplin, que ja ha actuat a les ordres de Bayona en altres ocasions. De moment encara no s’ha donat més informació sobre aquests nous personatges, així que caldrà estar atents.

També s’ha confirmat la participació de l’actor Jeff Goldblum (a qui ja veiem al tràiler fent ús de la seva famosa frase) que tornarà a donar vida al doctor Ian Malcolm. Goldblum va aparèixer a la primera i segona entrega de la franquícia i s’uneix de nou a l’equip, aquest cop a les ordres de Bayona. Per altra banda, també tornarem a veure al doctor Henry Woo, un dels dolents de l’última pel·lícula i, que encara en farà més de les seves en aquesta nova entrega. L’actor que dóna vida al personatge, B.D. Wong, va penjar una fotografia en el set de rodatge caracteritzat i prepara’t per entrar en acció. 

- Advertisement -

Essència Spielberg

Però això no és tot… Ja està confirmat que el retorn a l’Illa Nublar serà una nova trilogia i, com ja vam veure, tindrà la primera pel·lícula d’Steven Spielberg com a punt de partida argumental. El mateix Collin Trevorrow ho confirmava  en una entrevista a Jurassic cast. “La nova trilogia s’articula al voltant de Jurassic Park. Està tot allà… Dinosaures i homes, separats per 65 milions d’anys d’evolució, han estat forçats a la coexistència. És emocionant que la pel·lícula anés bé, ara això ens dóna molt marge”, explicava. En aquesta mateixa entrevista el director va revelar més detalls sobre com continuarà la història. Sembla ser que la idea és que la protagonista femenina deixarà de córrer amb talons davant dels dinosaures. “El personatge de la Claire és el que més evolucionarà al llarg de la trilogia. És la seva història la que reflecteix que aquest món està canviant”, afirmava.

Bryce Dallas en persona confirmava aquesta afirmació en una conversa amb el portal E! Online, “la Claire del final de la pel·lícula no és la del principi. La seva armadura era un vestit blanc i els talons en un entorn de negocis i corporativisme. El final és totalment diferent. Així que… millor deixar de banda el talons”. En aquest sentit, Trevorrow va fer un tweet fa uns mesos amb un clar toc d’humor.

Universal té moltes esperances posades en els dinosaures ja que amb només quatre films ja és la 12a franquícia més rentable del cinema… Per davant dels T-Rex i velociraptors encara hi ha universos de superherois, James Bond, pirates caribenys, mags infantils i aventures que tenen lloc fa molt de temps en una galàxia molt i molt llunyana.

La première mundial va tenir lloc a Madrid el passat 21 de maig, i va iniciar una campanya juràssica que no deixa indiferent a cap ciutat per la qual passa. Les primeres crítiques la deixen en molt bon lloc i afirmen que el toc del cineasta barceloní és diferent al que fins ara tenia la saga, però sense perdre l’essència Spielberg.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents