today-is-a-good-day

‘Top Gun: Maverick’ torna a aixecar el vol a Amazon

- Advertisement -

La idea de produir i realitzar una segona part de Top Gun, ja feia anys que circulava per Hollywood, però sempre havia acabat en un carrer sense sortida. El film de 1986 es va convertir en una icona i va ser un èxit total recaptant més de 350 milions de dòlars. Ara, més de 35 anys més tard ho han tornat a fer… I han superat la xifra amb escreix. Top Gun: Maverick ha recaptat 1.488 milions de dòlars arreu del món. La més taquillera del 2022 (amb el permís d’Avatar 2 que encara no ha arribat a aquesta xifra, però ho farà aviat). Mireu com somriu Tom Cruise només de pensar-ho… I és que ell també és un dels productors de la seqüela.

- Advertisement -

Si no la vas veure als cinemes no pateixis. Aquest 30 de desembre arriba a Amazon Prime Video per acabar de tancar l’any des del cel.

Top Gun: Maverick, refer un clàssic

- Advertisement -

La mort de Tony Scott, el director del film, feia disminuir les possibilitats de tirar endavant el projecte, però finalment, la seqüela aèria protagonitzada per Tom Cruise i Val Kilmer és una realitat. El 26 de maig de 2022 es va estrenar i va ser una bomba. Uns dies abans, però, Tom Cruise va volar fins al Festival de Cannes per presentar el film i rebre un homenatge del certamen de la costa francesa.

Ara bé, tal com dèiem, a Top Gun: Maverick tornem a comptar amb el duet protagonista. Jerry Bruckheimer, productor del film feia temps que anava rere Cruise per convèncer-lo que aparegués de nou, interpretant Pete ‘Maverick’ Mitchell, el jove aprenent de pilot de la Marina dels Estats Units. En aquesta ocasió, però, Maverick apareix convertit en instructor de vol i ha d’adaptar-se en un moment en el qual la tecnologia s’ha apoderat de l’aviació. Els drons es piloten sols i a distància… Et fas gran Tom…

Una seqüela inesperada però d’èxit

Durant la promoció de la nova versió de La Mòmia, Tom Cruise va concedir una entrevista a Acces Hollywood, en la qual va parlar de Top Gun 2. Segons explicava, el to i l’estètica de Top Gun: Maverick és el mateix i “la necessitat per a la velocitat” torna. L’encarregat del guió és Justin Marks i la direcció recau sobre Joseph Kosinski, que ja ha treballat amb Tom Cruise anteriorment en el film futurista Oblivion. Una gran part de l’èxit de la primera pel·lícula va ser la famosa banda sonora. El compositor alemany Harold Faltermeyer torna a estar-ne al capdavant.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents