today-is-a-good-day

‘Indiana Jones’ a la catalana

- Advertisement -

No sempre el cinema es fa per guanyar diners. Com podem veure en aquest reportatge, a vegades es roden pel·lícules per passar-ho bé i per retre homenatge a clàssics que han ens han marcat. És el cas de Indiana Jones y la corona de espinas, una pel·lícula dirigida per Jonatan Jiménez amb un guió del mateix director amb Lluis Ortega que a la vegada és l’actor que encarna l’arqueòleg protagonista. Segons explica el realitzador català “Indiana Jones y la corona de espinas és un fan film realitzat per amants del cinema i molt especialment del personatge de Indiana Jones. S’ha realitzat amb l’ajuda de molta gent que ha col·laborat desinteressadament i ha posat elements materials, temps i sobretot el seu treball”. L’objectiu: un tribut a un personatge mític historia del cine. Segons el director la iniciativa parteix de Luis Ortega.

- Advertisement -

“El novembre de 2015 en Lluís em va proposar realitzar un curtmetratge d’Indiana Jones. Al principi em va semblar una idea boja però poc a poc després d’anar parlant-vam començar a escriure un primer esborrany. Sempre vam tenir en ment que la idea principal era fer un petit homenatge a l’arqueòleg però, donant-li voltes el guió, la idea se’ns en va anar una mica de les mans (literalment parlant) i es va convertir en un migmetratge“. El tall final és una peça de 54 minuts que es podrà veure per primer cop aquest dissabte 26 de maig a l’Auditori de la Lira Ampostina (a la capital del Montsià). Aquest és el tràiler.

- Advertisement -

El director no amaga que l’empresa no va ser fàcil. Recerca d’actors, organització, localitzacions, climatologia, atrezzo, part tècnica, edició, muntatge, banda sonora, etc… “Tenint en compte que en una superproducció d’aquest tipus cada persona s’encarrega d’una tasca i en aquesta pel·li tant Lluís Ortega com jo ens encarregàvem de moltes coses a la vegada”. Tot plegat ho defineix com una proesa.

Indiana Jones y la corona de espinas

La historia de l’Indy català

Indiana Jones y la corona de espinas es desenvolupa abans de les pel·lícules que tots coneixem del personatge. Veurem, doncs, un Indy més jove que el que va interpretar per primer cop Harrison Ford l’any 1981. Ens trobem doncs a l’any 1934. Una dècada després d’haver estat acusat i tancat injustament per un robatori a l’Iraq, el jove arqueòleg Henry Jones dóna les seves primeres classes com a professor titulat en la Universitat Marshall de Connecticut.

La tranquil·la vida al campus es veurà sacsejada amb l’arribada d’una estranya carta des de Jerusalem, la qual fa referència al possible descobriment d’una important relíquia sagrada. Indy es veurà obligat, un cop més, a tornar a la feina de camp. La pel·lícula està protagonitzada per Lluís Ortega i també compta amb la presència d’Aida Masip, Oriol Torres, Sergi Nebot, Jordi Reverté, Àngel Minyana, Lluís Ortega Mélich, Isa Rovira, Susana Terán, Eduardo Castro, Ana Paños, Núria Anglés, Óscar Vallejo i molts més.

El film s’ha rodat a Alcanar, Ulldecona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Reial Monestir de Santes Creus, les Coves de Benifallet, Campredó, La Sènia i Tortosa entre d’altres. L’empresa sembla que és addictiva ja que encara no s’ha vist els resultats d’aquesta aventura que ja s’està rodant la segona. En aquesta ocasió Lluís Ortega també en serà el director i productor. El rodatge s’allargarà durant tot el 2018 i la idea és estrenar-lo l’any que ve.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents