today-is-a-good-day

‘Loro’: el biopic sobre Berlusconi

- Advertisement -

La figura de Silvio Berlusconi ha sobrepassat les fronteres italianes i, sigui per la seva faceta política o per les seves constants sortides de to, qui més qui menys, tothom sap qui és. El passat mes d’abril va arribar al cinema el film Loro (Ells, traduït al català), el biopic sobre l’exministre italià, a càrrec del director Paolo Sorrentino (The Young Pope). Dies enrere ja s’havia publicat el primer teaser de només 30 segons però ja deixava veure el to que tindria el film, un primer tast que deixava veure la potència visual de La gran belleza amb el punt crític que ja es va poder veure a Il Divo. A nosaltres ens arribarà el 4 de gener. 

LORO berlusconi

- Advertisement -

En aquesta ocasió, el cineasta napolità ha tornat a confiar en les habilitats interpretatives de l’actor Toni Servillo, que novament s’ha ficat dins la pell del protagonista. Segons Sorrentino, el seu objectiu és aportar una imatge diferent i allunyada de la mediàtica que es té sobre Berlusconi. “Estudiant-lo vaig entendre que és molt més complicat. M’agradaria arribar a descriure un personatge complex. M’interessa l’home que hi ha darrere el polític”, afirmava en una entrevista. Durant una roda de premsa a Milà per promoure el referèndum sobre l’autonomia de Lombardia, Berlusconi, preguntat sobre el film deia, “m’han arribat rumors estranys sobre la pel·lícula de Sorrentino, espero que no es tracti d’una agressió ni política ni personal”. Caldrà esperar l’estrena per veure com es pren el seu retrat.

- Advertisement -

Durant la fase de muntatge, el cineasta es va adonar que tenia molt material rodat i que era massa per una sola pel·lícula, per això, va prendre la decisió de dividir-la en dues parts. La primera ja es va estrenar el 24 d’abril a Itàlia i la segona va arribar a les pantalles italianes el 10 de maig. Per a la distribució a la resta del món, Loro 1 i Loro 2 s’han convertit en una sola pel·lícula de 150 minuts de durada, és a dir, 54 minuts menys que la suma de les dues parts, aquesta rep el nom al nostre territori de Silvio (y los otros), malgrat que originalment és Loro: International Cut. A continuació es pot veure el tràiler del muntatge final: 

1993

Loro no és l’única ocasió en la qual hi podem veure a Silvio Berlusconi, ja que la segona part de la sèrie italiana 1992, fa poc que ha arribat sota el títol 1993 i amb Il Cavaliere com una de les figures claus. Paolo Pierobon ha estat l’encarregat de donar vida a Berlusconi i, segons expliquen els creadors, no va ser fàcil, ja que, els productors van haver de salvar molt obstacles legals que a priori impedien fer servir el nom i la imatge real de l’empresari. En aquesta segona temporada, la trama es basa en una època en què el país passava per un dels moments més foscos políticament parlant.

LORO berlusconi

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents