today-is-a-good-day

‘La fábrica de nada’: una crítica al capitalisme amb format comèdia musical

- Advertisement -

A FABRICA DE NADAEl director portuguès Pedro Pinho està causant sensació amb el seu darrer film, La fábrica de nada, una pel·lícula única que barreja el cinema de caire social amb la comèdia musical. El film està rodat en 16 mm i compta amb un cartell il·lustrat del dibuixant i guionista Paco Roca, Premi Nacional de Còmic i autor de les novel·les gràfiques Arrugas i El invierno del dibujante. Després d’haver passat pel Festival de Cannes i Sevilla, la pel·lícula s’estrenarà a Espanya l’11 de maig.

La fábrica de nada presenta la lluita d’un grup de treballadors d’una fàbrica d’ascensors. A poc a poc, veuen com l’administració està traslladant el material que hi ha a la fàbrica deixant-los sols i amb prou feines amb més que el terra sota els seus peus. A partir d’aquí, s’inicia una revolució que farà tremolar els ciments del capital. Gràcies a l’enfocament que li ha donat Pinho, el film planteja una reflexió sobre l’Europa actual sense perdre el seu esperit lúdic i la seva capacitat de sorprendre.

- Advertisement -

El film va entusiasmar a Cannes, on va guanyar el premi FIPRESCI a la Quinzena de realitzadors. Pedro Pinho va aconseguir posar d’acord a la crítica, que de manera unànime va ressaltar l’energia subversiva d’aquest film “valent i imprescindible”. En el Festival de Sevilla es va consagrar com a millor pel·lícula europea i es va endur el Giraldillo de Oro. A més, ha estat seleccionada en més de seixanta festivals i, ha aconseguit una dotzena de premis, entre els quals hi ha el de millor pel·lícula a Cineuropa i L’Alternativa.

- Advertisement -

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents