today-is-a-good-day

L’actriu Itziar Castro es despulla per la revista Harper’s Bazaar

- Advertisement -

Estimats amics cinèfils, avui vinc amb una història que s’inicia amb un desig expressat a través d’Instagram. M’explicaré. Per commemorar la celebració de la 32a edició dels Premis Goya la revista Harper’s Bazaar va publicar un reportatge on alguns dels actors i actrius nominats en aquesta edició van aparèixer despullats en un seguit de fotografies artístiques. Alguns d’ells van ser: Belén Cuesta i Anna Castillo, protagonistes de La llamada; Maribel Verdú, qui estava nominada pel film Abracadabra; Pol Monen, nominat a millor actor revelació per Amar o els protagonistes de Estiu 1993, Bruna Cusí i David Verdaguer.

itziar castro

- Advertisement -

Quan es van fer públiques les imatges, l’actriu Itziar Castro, també nominada als Goya per la seva interpretació a Pieles, va publicar un comentari a través del seu compte de Twitter expressant el seu malestar pel fet que la revista no s’hagués posat en contacte amb ella per aparèixer en el reportatge. Immediatament, els responsables de la publicació es van posar en contacte amb ella i li van oferir la possibilitat de fer-li una sessió semblant a la dels seus companys.

- Advertisement -

Així doncs, dit i fet! En el número del mes de març Itziar Castro va tenir el seu reportatge titulat Deseo concedido, en el qual va parlar de tot el tema relacionat amb la sessió de fotos i també d’altres, com la seva trajectòria professional o la necessitat de reivindicar els cossos diferents. “Fa falta mostrar gent diferent i dones amb estils, sexualitats, ètnies i físics variats”, afirmava l’actriu.

El seu missatge inicial a Twitter va portar força cua, “van començar a intervenir haters i no haters però jo simplement vaig dir que tenia ganes de fer-ho”, explicava. Un cop publicat el reportatge l’actriu de Matar a Dios es va mostrar d’allò més contenta i juntament amb la seva publicació va utilitzar hashtags com #stopgordofobia o #todosloscuerpossonbellos. Segons explicava a la revista Harper’s, no està disposada a aprimar-se o engreixar-se per exigències del guió, ni que sigui Almodóvar qui li demani, bromejava. “Gràcies al meu físic mai se m’ha etiquetat com a actriu còmica o dramàtica i he pogut fer de tot, que és el que m’agrada”.

En la indústria cinematogràfica i, principalment a Hollywood, hi ha moltes exigències sobretot per les dones, per estar sempre dins els cànons de bellesa que es consideren acceptables. En aquest sentit, l’ús del Photoshop és més que comú en aquest món. A certa edat, les dones ho tenen molt difícil per trobar papers que encaixin amb elles, ja que, tal com deia Castro en el reportatge, “els productors i directors acostumen a anar a tir fix, pocs arrisquen amb coses innovadores, nous actors o diferents cossos”. Per sort, sempre hi ha excepcions i hi ha qui s’atreveix a sortir dels convencionalismes.

itziar castro

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents