Sis pel·lícules i set documental a l’11è FIC-CAT Sis pel·lícules i set documental a l’11è FIC-CAT
Del 4 al 10 de juny el cinema en català s'instal·la a Roda de Berà Sis pel·lícules i set documental a l’11è FIC-CAT

El FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català) ha presentat la programació completa de  l’11a edició que tindrà lloc del 4 al 10 de juny de 2018. En total 6 pel·lícules, 7 documentals i 19 curts formen part de la programació, íntegrament en llengua catalana, d’aquest certamen que se celebra a Roda de Berà. Per consultar la programació completa només cal fer un clic en aquest enllaç.

La pel·lícula inaugural serà la producció de TV3 Cançó per a tu, del director Oriol Ferrer. La pel·lícula esta coprotagonitzada per Nao Albet i Félix Herzog i explica un triangle d’amor entre tres joves estudiants a la Universitat de Barcelona dels anys 60. Segons Oriol Ferrer “és una època en ple franquisme, en dictadura, on es desperten les ganes de viure, de llibertat, de revolta, la necessitat de reclamar llibertats perdudes… Enmig de tot aquest guirigall ple d’emocions ens centrem en tres personatges.

El film de clausura serà Miss Dalí, la cinta de Ventura Pons sobre les vicissituds de la família Dalí explicats per la germana del pintor Anna Maria Dalí.

Localitzacions i novetats

Si l’any passat el focus es va posar en la figura del guionista enguany les protagonistes seran les localitzacions a les pel·lícules. Segons expliquen ells mateixos al web del festival  “les localitzacions són context, caràcter: escenaris inoblidables que marquen la llum, les olors, els accents, tant al cinema com a la vida. Els escenaris són testimonis atents de la tragèdia, del drama, de la comèdia humana, de la profunda passió: els escenaris ens observen. Els escenaris veuen com ens horroritzen i ens meravellen, com ens hi refugiem, com ens costa oblidar-los, com els immortalitzem al cinema”. A banda del leit motiv el festival també ha presentat el cartell de l’edició 2018 obra de Raül Riera i un espot promocional que han dirigit Toni Pinel i Cris Gambin.

Un anys més el festival posa en marxa el Programa Nova Crítica, una activitat vinculada a la indústria cinematogràfica i que el festival ofereix amb l’objectiu d’oferir una experiència professional i de qualitat als seus participants donar a conèixer el paper i la importància del comentari sobre l’obra cinematogràfica i incentivar i fomentar l’escriptura en llengua catalana. Les inscripcions romandran obertes fins el divendres 4 de maig. Per apuntar-se cal fer un correu a  [email protected] El Festival procedirà a seleccionar un màxim de quatre persones futures crítiques cinematogràfiques, les quals tindran l’oportunitat de viure en primera persona l’experiència de cobrir un festival de cinema i la seva selecció oficial, amb l’acompanyament i la tutorització del professional Víctor Esquirol.

Per anar fent bullir l’olla també han posat en marxa un concurs a Instagram per incentivar els seguidors del certamen a pujar a la xarxa social fotografies que serien localitzacions ideals per a una pel·lícula amb l’etiqueta #LocFiccat.

El mercat de professionals

Una altra de les novetats de la present edició és l’acord signat entre el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) i el FIC-CAT. En virtut d’aquest conveni per promocionar el cinema català en general i el cinema produït en català en particular es crearà una plataforma d’intercanvi entre productors, distribuïdors, exhibidors, televisions i escoles de cinema per tal de promoure el creixement del mercat interior del nostre cinema. Aquesta iniciativa s’anomenarà Mercat del cinema català i s’organitzarà, també, durant el festival Som Cinema de Lleida i en altres mostres audiovisuals encara per determinar.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*