‘Sergio & Serguéi’: des de la Cuba comunista amb amor ‘Sergio & Serguéi’: des de la Cuba comunista amb amor
El director cubà Ernesto Daranas Serrano narra una història d'amistat entre un radioaficionat cubà i un cosmonauta soviètic ‘Sergio & Serguéi’: des de la Cuba comunista amb amor

La pel·lícula Sergio & Serguéi s’enlaire amb un debut d’alçada. Aquest llargmetratge dirigit pel director cubà Ernesto Daranas Serrano, està basat en una història real que explica l’amistat sorgida entre un radioaficionat cubà i un cosmonauta soviètic en un moment en què la URSS es desintegra i Cuba entra en crisi. Protagonitzada per Tomás Cao i Héctor Noas, la pel·lícula té la col·laboració especial de l’actor nord-americà Ron Perlman (Hellboy, El nom de la rosa), que interpreta el paper de Peter, un periodista nord-americà que ajudarà els protagonistes.

El film de Daranas, que  es va presentar oficialment al Festival Internacional de Cinema de Toronto (TIFF) al setembre i va tancar el Festival de Friburg i competirà a la secció oficial de la 21a edició del Festival de Màlaga, que se celebra del 13 al 22 d’abril optant a la Bisnaga d’Or, el màxim guardó que atorga el festival. L’estrena oficial a totes les sales de cinema d’aquesta coproducció catalana serà el 20 d’abril.

Cuba, Rússia i l’espai

La pel·lícula narra la història d’un cosmonauta soviètic abandonat a l’estació orbital Mir després de la caiguda del bloc socialista. És l’any 1991, l’antiga URSS es desintegra i Cuba entra en una gran crisi econòmica. Allà, Sergio, radioaficionat i professor de marxisme, no sap què fer per reorientar la seva vida i tirar endavant la seva família.

Serguéi és el cosmonauta soviètic que viu oblidat a l’avariada estació orbital MIR. Sergio i Serguéi es comuniquen gràcies als seus equips de ràdio i entre ells neix una amistat que els ajudarà a afrontar els canvis dramàtics que transformaran els seus països. Un film que promet tocar la fibra i que  està coproduït per Mediapro, RTV Comercial i l’Institut Cubà de l’Art i la Indústria Cinematogràfics (ICAIC), amb la participació de Paramount Channel Spain, Orange, Telecable, Movistar+ i TV3.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*