El Craft presenta una edició més femenina El Craft presenta una edició més femenina
Del 6 al 8 d'abril tens una cita amb el cinema artesanal El Craft presenta una edició més femenina

Al 2017, Barcelona va veure néixer diversos festivals de cinema, els quals van mostrar moltes aptituds per fer una segona edició. Un dels més interessants va ser el Craft Film Fest, el qual ens va oferir una mostra de cinema artesanal amb 9 potents títols (que van ser triats d’un total de 130 propostes rebudes) i que molts han viatjat per diversos festivals de cinema internacionals. A causa de l’èxit d’aquesta primera edició, al passat Sitges es va anunciar que s’expandien fins a ser membres col·laboradors amb el Festival de Sitges i que hi hauria una segona edició.

Els mesos han transcorregut i, enguany, el Craft ens presenta les seves novetats, seguint amb la seva política de triar entre cinema de distribució limitada, autoproduït, sense cap mena de finançament institucional, és a dir, creat amb pocs recursos, però no per això menys interessant.

Cinema universal

La programació està formada per 6 llargmetratges internacionals, una selecció que cerca desmarcar-se del cinema tradicional, sense perdre qualitat artística i aportant una visió del món diferent, però amb un gran missatge. Abans de cada projecció es podrà veure un curtmetratge sorpresa, però que provenen d’escoles de cinema del territori nostrat, amb la finalitat de donar més visibilitat al setè art creat a Barcelona. Aquesta edició comptarà amb menys pel·lícules que l’anterior, ja que el pressupost és més reduït, però, sobretot, perquè d’entre totes les propostes que es van rebre, aquestes 6 van ser rodones per a tots els membres de l’equip i el conjunt encaixava perfectament amb la idea del festival.

Divendres 6 d’abril

20h – Paradoxical (Taiwan, 88’)

Dissabte 7 d’abril

18h – Horse Riders (Macedònia, 85’)

20h – The Lightest Darkness (Rússia, 83’)

22h – The Astronauts’ Bodies (Alemanya, 74’)

Diumenge 8 d’abril

19h – The Albino’s Trees (Japó, 86’)

20:45h – Consolation (Polònia, 76’)

La visió femenina pren força

Per altra banda, s’ha volgut apostar per donar més pes al paper de les dones cineastes o vinculades a aquest món, i s’ha triat material que ha estat dirigit o produït pel sector femení, el qual es troba força discriminat en aquest sector. Seguint aquesta vessant, el jurat oficial està conformat gairebé per dones que viuen entorn al cinema com són la Mireia Iniesta, la Marta Armegou, la Mariana Freijomil i la Denise Castro; mentre que el Miquel Martín  és el cinquè membre que conforma l’equip responsable de triar la millor producció.

El festival tindrà lloc des del proper divendres 6 fins al diumenge 8 d’abril als cinemes Girona i, tant entrades com abonaments a preus reduïts ja es troben a la venda. Els 50 primers podran aconseguir un pack amb totes les pel·lícules per només 19,90 euros al següent enllaç. La resta d’entrades tenen un preu de 5’90 euros, però amb el servei de motocicletes elèctriques, Yugo (patrocinadors d’aquesta edició), es podrà estalviar 1 euro per entrada, només presentant a taquilla el comprovant de l’ús del servei.

A continuació es pot veure el tràiler resum de la programació, un petit tast del que tindrà lloc durant el festival:

També us deixem amb l’spot promocional de la 2a edició del Craft Film Festival:

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*