Pares modèlics de cine Pares modèlics de cine
Ho farien tot pels seus fills Pares modèlics de cine

El dia del pare està aquí i ho celebrem amb un recull de pares que s’han deixat la pell pel seus fills.

Mel Gibson (Ransom, 1996)

Gibson ja va protagonitzar una pel·lícula en què havia de salvar el seu fill. El protagonista, Tom Mullen era un multimilionari empresari, propietari d’una companyia aèria. A causa de la seva fortuna, un home decideix segrestar al seu fill i demanar un rescat, però abans que es faci efectiu, Mullen decideix canviar de tàctica. Efectiva i distreta pel·lícula d’acció d’aquelles que omplien cines als noranta. Per consumir amb pipes o crispetes.

Liam Neason (Taken, 2008)

En aquest top 5, no podia faltar Neason, un dels “pares” més patidors de la història del cine. En tres ocasions, el seu personatge Bryan Mills ha hagut de barallar-se, córrer, disparar i matar, per salvar a la seva estimada filla Kim. Un pare disposat a tot per salvar la vida de la seva filla. Això sí… és un paio amb mala sort.

Viggo Mortensen (The road, 2009)

En aquesta adaptació cinematogràfica de la novel·la de Cormac McCarthy, Mortensen haurà de protegir al seu fill d’un món destruït per un misteriós cataclisme. En aquest món apocalíptic, emprendran un viatge cap a la costa per buscar un lloc segur, però durant el camí es trobaran amb altres supervivents que han sucumbit al canibalisme. Tot i no tenir grans escenes d’acció com les anteriors pel·lícules mencionades, és una road movie d’allò més angoixant.

Bruce Willis (saga Die Hard)

Tornem al gènere de l’acció per entrar en una de les sagues més conegudes, Die hard, que ja compta amb 5 pel·lícules. A la quarta entrega, el mític John McClane (Bruce Willis) s’ha d’enfrontar a un grup de ciberterroristes que destrueix el sistema informàtic dels Estats Units. Per si no n’hi hagués prou, també haurà de salvar la vida de la seva filla Lucy. Però aquí no acaba tot, a la següent pel·lícula, Willis es topa amb un fill desconegut amb qui, un cop més, haurà d’utilitzar les seves habilitats per salvar la vida. Ja sabeu… YippieKai-Yay, Motherfucker!

Nicholas Cage (Stolen, 2012)

I d’agents de la llei, passem a un atracador de bancs professional. En aquest film, Cage interpreta un lladre que acaba de sortir de la presó i que intenta recuperar la relació amb la seva filla Allison, després de 8 anys. Inesperadament, un antic company seu segresta Allison i li exigeix 10 milions de dòlars que ha d’aconseguir en menys de 24 hores. Montgomery (Cage) haurà de tornar a les velles costums per recuperar a la seva filla.

Pares de comèdia

Si parlem d’actors com Dawney Johnson, Arnold Schwarzenegger o Vin Diesel, ens venen a la ment escenes d’acció, cops de puny i violència però, aquests homes durs del cine també han hagut d’enfrontar-se a la paternitat a la gran pantalla. Ser pare és un dels moments més bonics de la vida d’una persona però no tot és tan maco com sembla.

Dawney ‘The Rock’ Johnson (The Game Plan, 2007)

Joe Kingman té una vida de somni. És jugador de futbol americà professional, solter, famós i multimilionari. Aquesta tranquil·litat es veurà alterada quan descobreix que té una filla de 7 anys. En un dels moments més importants de la seva carrera professional, haurà de buscar la manera de compaginar entrenaments amb festes infantils.

Arnold Schwarzenegger (Jingle all the Way, 1996)

Pare de família, Howard Langston li promet al seu fill Jaime que per Nadal li regalarà el què ell vulgui i el nen li demana Turboman, una de les joguines més de moda del moment. Esgotat a tots els establiments Langston iniciarà una còmica odissea per tota la ciutat.

Vin Diesel (The Pacifier, 2005)

En aquesta ocasió Diesel interpreta a un marine que s’ha de fer càrrec de cinc nens per protegir-los. Barrejant comèdia i acció, aquesta pel·lícula posa a prova la paciència de Diesel que ha de combatre contra els dolents mentre s’ocupa de mantenir als nens en vida.

Marlin (Finding Nemo, 2003)

Tot i no ser un pare de carn i ossos, no es pot negar que Marlin ho fa tot per recuperar el seu fill Nemo. Haurà de creuar mig oceà, enfrontar-se a meduses, gavines i taurons (per sort vegetarians), fins a arribar a Sidney on el seu fill ha estat capturat per un dentista submarinista.

Supermamis

Ja sabem que és el dia del pare però mai no està de més reivindicar les dones. L’amor d’una mare és incondicional i aquestes actrius han interpretat a dones que ho han donat tot per ells. Des de Not Without my Daugther, basada en una història real sobre una dona que viatja a Iran amb la seva filla i el seu marit per conèixer a la família d’aquest. Un cop allà, el problema serà poder tornar als Estats Units, juntes i vives.

Jodie Foster, havia de sobreviure amb la seva filla Sarah a Panic Room, en un thriller d’intriga dirigit per David Fincher. L’any 2008, Angelina Jolie es va posar a la pell de Christine Collins, una mare soltera que perd al seu fill, que desapareix sense deixar rastre. La dona es passa mesos buscant-lo i, com que el cas es torna tan mediàtic, la policia decideix entregar-li un altre nen fent-lo passar pel seu fill.

Tornem a l’acció amb Terminator 2 i Kill Bill vol.2, en aquests dos casos, dues mares solteres hauran de fer mans i mànigues per recuperar als seus fills. Sarah Connor, haurà de lidiar un cop més amb robots assassins que volen veure mort al seu fill, per sort compta amb l’ajuda de Schwarzenegger que ja sap de que va això de protegir la descendència en altres pel·lícules. Qui no ho té tan fàcil és Uma Thurman que ha d’acabar amb la banda que havia intentat matar-la i que li va prendre a la seva filla acabada de néixer. Les arts marcials i una katana de Hattori Hanso l’ajudaran en la seva empresa…

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*