Dues noves adaptacions d’Agatha Christie al cine Dues noves adaptacions d’Agatha Christie al cine
'Crooked House' s'strenarà el proper 13 d'abril Dues noves adaptacions d’Agatha Christie al cine

Ho hem dit en diverses ocasions però no ens cansarem de repetir-ho: Agatha Christie va ser i segueix sent una de les autores més llegides de la història. L’èxit de les seves novel·les és tal que s’han adaptat el cinema en més d’una ocasió, la darrera va ser Murder on the Orient Express, dirigida i protagonitzada per Kenneth Branagh. El remake va tenir tan d’èxit, va aconseguir recaptar més de 350 milions de dòlars, que 20th Century Fox va donar llum verda immediatament per rodar-ne una seqüela. Death on the Nile, ens portarà a Egipte, concretament a un creuer per les aigües del riu Nil, on un pintoresc grup de persones serà investigada pel famós detectiu Hercule Poirot per l’assassinat d’una jove de classe alta.

Agatha Christie

L’any 1978 es va estrenar una adaptació d’aquesta novel·la dirigida per John Guillermin i que comptava amb un elenc de luxe amb noms com Peter Ustinov, Bette Davis, Mia Farrow, David Niven, Angela Lansbury, Jane Birkin, George Kennedy, Jack Warden i Maggie Smith. Aquesta nova versió té prevista la data d’estrena pel 8 de novembre del 2019 i s’espera que Branagh repeteixi tant davant com darrere la càmera. Per ara Michael Green, que també es va encarregar del guió de Blade Runner 2049, Logan i Alien: Covenant, està treballant en el primer llibret.

Una família desestructurada

Abans que arribi aquesta seqüela però podrem veure un altre dels misteris d’Agatha Christie a la gran pantalla i, es tracta d’una novel·la que no s’havia adaptat fins ara. Estem parlant de Crooked House (La casa torcida) que s’estrenarà el pròxim 13 d’abril. Evidentment la història gira al voltant d’un assassinat, en aquest cas, del multimilionari grec Arístides Leónides.

Agatha Christie

Tota la família viu en una curiosa mansió d’estructura inclinada i la quotidianitat de les seves vides es veu alterada quan el cap de la família apareix mort. En aquest moment, Sophia, una de les membres de la família, demanarà ajuda a Charles, un antic amant seu i detectiu. Tot s’anirà complicant a mesura que avanci la investigació amb més morts i a causa que tots sembla que tinguin un motiu per haver volgut matar a Arístides.

El film compta amb un repartiment ple de cares conegudes encapçalat per Glen Close i seguit per Max Irons, Julian Sands, Christina Hendricks, Gillian Anderson, Terence Stamp, Stefanie Martini i Amanda Abbington. Pel que fa a la direcció, el francès Gilles Paquet-Brenner ha estat l’encarregat de realitzar-la, a partir del guió de Jullian Fellowes (Dowton Abbey). Ja està disponible el tràiler, on queda clara l’essència de Christie.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*