El cinema llatinoamericà torna a instal·lar-se a Lleida El cinema llatinoamericà torna a instal·lar-se a Lleida
La 24a edició de la Mostra se celebrarà del 20 al 27 d'abril El cinema llatinoamericà torna a instal·lar-se a Lleida

Encara no se saben les pel·lícules que formaran part de la secció oficial però això no vol dir que no hi hagi novetats sucoses sobre la 24a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.  Organitzada per l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida el festival se celebrarà del 20 al 27 d’abril de 2018 i ja ha presentat el cartell obra de l’artista i il·lustradora lleidatana Sonia Alins. La il·lustració és un treball en collage que evoca l’atracció que exerceix el cinema en els espectadors, com la medusa de la mitologia clàssica atrapava aquells que la miraven.

Durant la presentació, Alins ha explicat que per al cartell de la Mostra volia fer un treball poètic i la inspiració li va arribar pensant en la medusa, que deixava de pedra tothom que la mirés. En aquest cas, l’atracció és positiva, on la cinta cinematogràfica juga el paper dels cabells de serps de la medusa que, en paraules de l’artista, representa “la màgia i la seducció que exerceix el cinema en els espectadors, que durant dues hores t’hipnotitza i et captiva dins la història”.

El director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, Juan Ferrer, ha lloat la feina de Sonia Alins en el cartell d’aquesta edició de la Mostra. Ferrer ha destacat que Alins té una vinculació molt especial amb la Mostra, ja que va ser jurat de la Secció Oficial de Curtmetratges, “on el jurat sempre és lleidatà perquè la Mostra es fa a Lleida i perquè volem que estigui molt vinculada a la gent i a la cultura de Lleida“, ha explicat.

Per la seva banda el president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i director del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), Santi Lapeira, ha felicitat l’autora “per la modernitat del cartell i perquè simbolitza molt bé el que és el món del cinema i, sobretot, l’aposta molt important de la ciutat de Lleida per desenvolupar una política audiovisual al servei de les persones i la cultura”. Lapeira ha avançat també que des del CECAAC presentaran el cartell d’aquesta 24a edició de la Mostra al concurs que, per primera vegada, l’Associació de Dissenyadors de Màrqueting Cinematogràfic convoca durant el Festival de Cannes, que tindrà lloc al maig, per donar a conèixer peces cinematogràfiques promocionals.

La 24a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya estarà protagonitzada per la Secció Oficial de Llargmetratges de Ficció, la Secció Oficial de Llargmetratges Documentals i la Secció Oficial de Curtmetratges. Un any més, els Matinals infantils per a escoles tindran lloc al CaixaForum de Lleida del dimarts 24 al divendres 27 d’abril. Dins el programa de la Mostra, també tindran lloc les habituals Sessions Especials i, com en cada edició, s’organitza a l’Institut d’Estudis Ilerdencs una exposició vinculada al cinema. Durant la inauguració del certamen, que tindrà lloc divendres 20 d’abril, s’entregarà el Premi d’Honor de la Mostra, el Premi Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Català, el Premi Ángel Fernández Santos i, com a novetat d’enguany, s’atorgarà el Premi Talento Latino.

Per la seva banda, Montse Parra, tinent d’Alcalde i Regidora de Cultura, ha remarcat que “és important que ciutats intermitges com la nostra apostin per mostres de cinema com l’Animac, la Mostra de Cinema Llatinoamericà, Som Cinema… per tota aquesta indústria que té darrera un gran nombre de professionals i uns dels professionals són els il·lustradors, els que en fan la imatge”.    

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*