La Mostra CineBaix dedica un cicle al cinema llatinoamericà La Mostra CineBaix dedica un cicle al cinema llatinoamericà
La proposta tindrà lloc del 15 al 19 de març La Mostra CineBaix dedica un cicle al cinema llatinoamericà

Aquest any, des de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat han organitzat una iniciativa que es distribueix en quatre cicles específics de cinema, el primer, realitzat el mes de gener, va estar dedicat al cinema asiàtic, el segon a l’africà, el tercer al cinema llatinoamericà i, per últim al cinema del Llevant i el Sud de la Mediterrània. Del 15 al 19 de març, és el torn del cinema llatinoamericà i per això CineBaix, ha programat 12 pel·lícules procedents d’una desena de països diferents que permetran entendre i reflexionar sobre la realitat llatinoamericana. El cicle presentarà una programació que combina cineastes consagrats amb noves veus i petites produccions.

mostra cinebaix

La programació inclou títols potents, com Zama, de la cineasta argentina Lucrecia Martel, Premi Especial del Jurat del Festival de Sevilla i considerada una de les millors pel·lícules del 2017. Un altre dels noms destacats és Neruda, l’irreverent biopic del poeta Pablo Neruda, a través de la mirada del director xilè Pablo Larraín, un dels cineastes més interessants del moment. A més, també es podrà veure La región salvaje, guanyadora del premi la Millor Direcció al Festival de Venècia del cineasta mexicà Amat Escalante.

El Cicle manté també l’aposta per donar espai a projectes que no solen tenir lloc a les sales de cinema convencionals. Per això, inclou tres estrenes a Catalunya: Joaquim, de Marcelo Gomes, sobre l’imperialisme portuguès al Brasil del segle XVIII, Siembra d’Ángela Maria Osorio Rojas i Santiago Lozano Álvarez, un retrat de la pobresa a Colòmbia, i Lágrimas de Aceite, un documental peruà dirigit per Marc Gavaldà, sobre les conseqüències de la contaminació petrolífera a les comunitats indígenes del Perú. La programació es tancarà amb una dotzena més de films de països com Xile, Veneçuela o Cuba. El cicle tornarà a comptar amb el Premi del Públic.

Espai pel debat

La Mostra vol ser també un espai pel debat i l’intercanvi de reflexions col·lectives, per això s’han programat tres cinefòrums. Un dedicat a la impunitat de la indústria petrolífera a l’Amazones (divendres 16); un altre sobre els atacs a la democràcia del Brasil, amb la periodista Gabriela Marques (dissabte 17); i un dedicat a Veneçuela, a partir del documental La revolución no será televisada dels irlandesos Kim Bartley i Donnacha O’Briainens, amb l’historiador Víctor Ríos (diumenge 18).

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*