Els sabres Jedi d”Star Wars’ arriben al Palau Sant Jordi Els sabres Jedi d”Star Wars’ arriben al Palau Sant Jordi
El concert simfònic tindrà lloc el 17 i 18 de març a Barcelona Els sabres Jedi d”Star Wars’ arriben al Palau Sant Jordi

L’any passat varem rebre la màgia de Harry Potter per partida doble, ja que al març i a l’octubre es va poder gaudir de les dues primeres pel·lícules de la saga acompanyades d’una orquestra en directe. A causa de l’èxit de l’esdeveniment, enguany s’ha apostat per portar a Barcelona per primera vegada Star Wars In Concert: A New Hope, el primer film de la saga galàctica que va obrir pas a tot un univers vigent amb molta força avui en dia.

Els propers 17 i 18 de març, el Palau Sant Jordi de Barcelona esdevindrà l’escenari d’aquest concert en directe i que comptarà amb la projecció en versió original de la pel·lícula nascuda al 1977. L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que fa poc ens va oferir la Dragon Ball Symphonic Adventure, serà l’encarregada de posar la musica a l’esdeveniment.  Més de 80 músics, interpretaran els temes orquestrals i musicals de John Williams, mentre els fans es delecten amb les imatges projectades en una pantalla gegant. 

L’OSV serà conduïda per la batuta del director d’orquestra holandès Ernst van Tiel, conegut pel gran públic per haver dirigit la Filharmònica de Brussel·les a la banda sonora de la pel·lícula The Artist. Normalment no fem spoilers però la música d’Star Wars ja és gairebé patrimoni de la humanitat així que us ensenyarem en primícia imatges de l’assaig de l’orquestra a Sabadell aquest mateix mes de març.

L’espectacle ha estat tot un èxit a nivell mundial i fins ara no havia arribat al nostre territori. L’espectador es trobarà immers en una experiència única, acompanyat per deu mil persones més, per descobrir una altra manera de gaudir de l’Episodi IV i dels seus mítics personatges com Luke Skywalker, la princesa Leia, Han Solo, Chewbacca, C3PO o R2D2. En aquesta ocasió els protagonistes hauran de plantar cara al malvat Imperi a través de la destrucció de l’Estrella de la Mort, i guanyar així la primera de moltes altres batalles interestel·lars que hauran de combatre i que ens han acompanyat al llarg d’aquests 40 anys, des que el cineasta George Lucas ens va fer descobrir-ne l’univers. El darrer episodi ha estat recentment estrenat als cinemes sota el títol Star Wars: The Last Jedi (Episodi VIII).

El film original estrenat al 1977 va marcar un abans i un després a la història del cinema, però sobretot al gènere de la ciència ficció, gràcies a l’ús d’efectes especials mai abans utilitzats i totalment innovadors per a l’època. Va aconseguir un total de 6 premis Oscars d’un total de 10 nominacions que va rebre, incloent el de Millor Pel·lícula.

Des dEl Cinèfil, t’oferim l’oportunitat de gaudir d’aquest espectacle totalment de franc, només cal que ens segueixis a Facebook i/o Twitter, comparteixis el post de la noticia i deixis un comentari a sota, en aquest mateix article, dient quin és el teu personatge preferit de la saga clàssica d’Star Wars. Els participants entraran al sorteig de dues entrades dobles per a la funció del 18 de març a les 17h. Teniu temps fins el proper dimarts 13 de març per a participar al sorteig. 

Les entrades per Star Wars In Concert: A New Hope ja es troben a la venda a Barcelona a partir de 25 euros a la web de Proactiv. A més, per a grups a partir de 10 persones es pot sol·licitar un descompte del 10% enviant un email a: grupos@proactiv.es

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

 • Natalia

  23 de Febrer de 2018 #1 Author

  Leia

  Respon

 • Laia Bertran

  23 de Febrer de 2018 #2 Author

  El meu personatge favorit és Han Solo

  Respon

 • Cristina Sanchez Fernandez

  23 de Febrer de 2018 #3 Author

  Chewbacca

  Respon

 • Alex Baldoví

  23 de Febrer de 2018 #4 Author

  YODA.

  Respon

 • Laia Nuez

  24 de Febrer de 2018 #5 Author

  Han Solo

  Respon

 • M.Lluisa marti boronat

  24 de Febrer de 2018 #6 Author

  Han Solo.

  Respon

 • Oscar Royuela

  24 de Febrer de 2018 #7 Author

  Chewbacca

  Respon

 • Sergio

  24 de Febrer de 2018 #8 Author

  r2d2

  Respon

 • Andrea

  24 de Febrer de 2018 #9 Author

  El meu personatge preferit es Darth Maul

  Respon

 • Sheila

  26 de Febrer de 2018 #10 Author

  Chewbacca

  Respon

 • Mariona

  26 de Febrer de 2018 #11 Author

  Obi Wan Kenobi!

  Respon

 • eduard lopez

  26 de Febrer de 2018 #12 Author

  Han Solo

  Respon

 • Jordi Marti

  27 de Febrer de 2018 #13 Author

  DARTH VADER

  Respon

 • Cels Piñol

  12 de Març de 2018 #14 Author

  Han Solo, és clar:)

  Respon

 • Jordi B

  12 de Març de 2018 #15 Author

  Per miHan Solo. Em va traumatitzar quan el convertien en pedra.

  Respon

 • Luci

  12 de Març de 2018 #16 Author

  Desde petita el meu personatje preferit és Luke. Amb el temps, he descobert que el costat obscur té un personatje inigualable, Darth Vader.

  Respon

 • Sonia López

  13 de Març de 2018 #17 Author

  El meu personatge favorit es Darth Vader. No tant Anakin Skywalker. Penso que es un dels millors dolents de la història del cinema. Quan apareix a la pantalla ja no pots mirar a ningú més.

  Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*