El terror s’apropa a Sabadell El terror s’apropa a Sabadell
Del 5 al 11 de març tindrà lloc la VII edició a la co-capital del Vallès Occidental El terror s’apropa a Sabadell

El terror s’apoderarà de Sabadell del 5 al 11 de març, donant el tret de sortida a la VII edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell. Al llarg d’aquests dies la co-capital del Vallès Occidental reunirà el millor cinema de terror, així com als seus seguidors, ja que en aquestes dates hi ha pocs festivals de cinema que se centrin en el gènere.

Enguany l’esdeveniment estarà centrat en la figura de la Bèstia, en homenatge al clàssic dirigit per Àlex de la Iglesia, El día de la Bestia (1995), film que va esdevenir de culte gràcies a la seva perfecta combinació entre humor negre, acció i, sobretot, terror. Es tractarà d’un homenatge al cineasta, però sobretot a dos dels seus intèrprets desapareguts, Terele Pávez i Álex Angulo. La projecció del film tindrà lloc dins la Marató Clàssica del divendres.

També es podrà veure el documental inspirat en el film, Herederos de la Bestia, creat per Diego López i David Pizarro, el qual analitza i explica la pel·lícula amb els protagonistes i professionals relacionats amb el món del setè art. A més, el cartell del festival creat per Abel Carrasco, és un altre dels homenatges del leitmotiv.

La programació estarà concentrada al llarg del cap de setmana, una estructura que s’ha anat consolidant al llarg dels anys. El dilluns començaran les activitats diàries amb la projecció a les 20h de Les Affamés, un film canadenc, centrat en el gènere zombie i dirigit per Robin Aubert. Aquesta projecció està patrocinada per Alliance Française. El dimarts arriba el subgènere de cases maleïdes amb la projecció de Insidious, el primer capítol de la saga d’èxit dirigida per James Wan. El film es veurà doblat al català, gràcies a la Plataforma per la Llengua. Ambdues projeccions es podran gaudir totalment de franc. 

Terror Sabadell

El dimecres, per contra, es podran veure un recull de curtmetratges a càrrec de Mecal per 5 euros l’entrada. Dijous comencen els plats forts amb dues projeccions a triar. Una és Mystics in Bali (1981), un film que prové d’Indonèsia i que combina el fantàstic, el terror, la bruixeria i el thriller. Es projectarà gratis al bar Tutupà, gràcies a Cine Domingo. I l’altre, The Witch (2015), una pel·lícula independent que tracta la bruixeria i la religió a un altre nivell, va a càrrec de Cineclub Sabadell i es podrà gaudir als Cinemes Imperial.

Divendres 9 de març hi haurà la Marató Clàssica, però també a la Llibreria de la Plata hi haurà una sessió de lectura de relats pertorbadors a càrrec d’un actor que els anirà narrant un per un, mentre el públic degusta una copa de vi. La sessió tindrà lloc a partir de les 20h amb un cost de 4 euros. La Marató donarà el tret de sortida a les 17h amb la projecció dels films esmentats abans, El día de la Bestia i Herederos de la Bestia, als quals s’hi suma una producció catalana, Salvacion, l’opera prima de la Denise Castro, que té com a protagonistes dos joves i una història de vampirs. A més, es projectarà un recull de microcurts seleccionats pel concurs, així com curtmetratges.

Per finalitzar el plat fort, la Marató del Festival a partir de les 16.30h i fins la matinada per un import de 13 euros. Començarà projectant el curt 9 pasos, per donar pas a l’slasher Verano Rojo, que varem poder veure a la inauguració del la 3a edició del Festival de Sant Cugat Fantàstic, un producte fruit del mallorquí Carles Jofre. El segon film serà Maniac Tales, una antologia d’històries de terror dirigides per Denise Castro, Enrique Garcia, Abdelatif Hwidar, Kike Mesa i Rodrigo Sancho. La segona part començarà amb el curt Evil i el film de Can Evrenol, Baskin. Seguidament serà el torn del curt Caronte i la pel·lícula d’acció The Raid, una gran proposta per animar la nit des de Indonèsia. Arribada ja la matinada es projectarà el curtmetratge Lo supero i el llargmetratge Wyrmwood, que planteja una història de zombis, a l’estil Mad Max i Zombi.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*