L’11è FIC-CAT posa l’ull a les localitzacions

- Advertisement -

El FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català) ja escalfa motors per a la seva 11a edició que tindrà lloc del 4 al 10 de juny de 2018. Si l’any passat el focus es va posar en la figura del guionista enguany les protagonistes seran les localitzacions a les pel·lícules. Segons expliquen ells mateixos al web del festival  “les localitzacions són context, caràcter: escenaris inoblidables que marquen la llum, les olors, els accents, tant al cinema com a la vida. Els escenaris són testimonis atents de la tragèdia, del drama, de la comèdia humana, de la profunda passió: els escenaris ens observen. Els escenaris veuen com ens horroritzen i ens meravellen, com ens hi refugiem, com ens costa oblidar-los, com els immortalitzem al cinema”.

A banda del leit motiv el festival també ha presentat el cartell de l’edició 2018 obra de Raül Riera i un espot promocional que han dirigit Toni Pinel i Cris Gambin.

- Advertisement -

- Advertisement -

​El festival, l’únic que projecta exclusivament continguts en llengua catalana, ja ha obert el període d’inscripció per a pel·lícules curts i documentals i hi ha temps fins el 25 de març per a presentar projectes. També està obert el programa el programa Nova Crítica una activitat adreçada a joves crítics cinematogràfics que vulguin viure en primera persona l’experiència de cobrir un festival de cinema i la seva selecció oficial. A l’edició d’enguany la tutorització anirà a càrrec de Víctor Esquirol, periodista que treballa com a crític de cinema a El Mundo, Dirigido por, Cinemanía,  Gara, Imágenes entre d’altres. Per anar fent bullir l’olla també han posat en marxa un concurs a Instagram per incentivar els seguidors del certamen a pujar a la xarxa social fotografies que serien localitzacions ideals per a una pel·lícula amb l’etiqueta #LocFiccat.

El mercat de professionals

Una altra de les novetats de la present edició és l’acord signat entre el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) i el FIC-CAT. En virtut d’aquest conveni per promocionar el cinema català en general i el cinema produït en català en particular es crearà una plataforma d’intercanvi entre productors, distribuïdors, exhibidors, televisions i escoles de cinema per tal de promoure el creixement del mercat interior del nostre cinema. Aquesta iniciativa s’anomenarà Mercat del cinema català i s’organitzarà, també, durant el festival Som Cinema de Lleida i en altres mostres audiovisuals encara per determinar.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents