Les nines russes de la seducció Les nines russes de la seducció
'Red Sparrow' està basada en la novel·la de Jason Matthews Les nines russes de la seducció

La passada tardor va arribar a les pantalles el polèmic film del cineasta Darren Aronofsky (Requiem for a Dream o Black Swan), Mother! amb Jennifer Lawrence (Passengers o Joy) com a protagonista. L’actriu guanyadora de l’Oscar per Silver Linings Playbook l’any 2012 és el principal reclam de Red Sparrow, un thriller on apareix com a espia russa.

El cineasta encarregat d’aquesta producció no és altre que Francis Lawrence, encarregat de diverses pel·lícules de la saga The Hunger Games, on casualment també Jennifer n’era la protagonista. A més compta amb les actuacions de Joel Edgerton (It comes at Night o The Gift), Jeremy Irons (High Rise o Their Finest), Charlotte Rampling (Submergence o Melancholia), Mary-Louise Parker (Red o The Client) i Matthias Schoenaerts (The Danish Girl o The Drop).

La història se centra en Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), una jove ex-ballarina que és reclutada contra la seva pròpia voluntat per esdevenir un “pardal” (sparrow), és a dir, una seductora dona ensinistrada del servei de seguretat rus. Ella aprèn a utilitzar el seu cos com a arma, però lluita conservant el seu sentit de la identitat en el procés de deshumanització de l’entrenament. Cercant força en un sistema injust, es revela com un dels actius més sòlids del projecte. Però, s’enamora de l’agent de la CIA, Nate Nash (Joel Edgerton) i ambdós acaben en una espiral d’atracció i enganys que amenaça la seva carrera i la seguretat dels seus països. El film està basat en la novel·la de Jason Matthews sota el mateix títol i arribarà a les pantalles el 2 de març.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*