‘Lady Bird’ o el film que vol destronar ‘La La Land’ ‘Lady Bird’ o el film que vol destronar ‘La La Land’
El 23 de febrer arribarà a les nostres pantalles aquest film independent ‘Lady Bird’ o el film que vol destronar ‘La La Land’

Un drama juvenil cuinat a foc lent amb un toc de comèdia i decorat amb un ambient hipster. Així és Lady Bird, el film independent que està batent tots els records. El primer cap de setmana d’estrena va obtenir una recaptació mitjana per pantalla molt superior a la del musical protagonitzat per Ryan Gosling i Emma Stone.

La història gira al voltant d’una jove estudiant que es fa dir Lady Bird (Saoirse Ronan) i que es trasllada al nord de Califòrnia per passar allà el seu darrer any d’institut. Ella té inclinacions artístiques i somia viure a la costa Est, per això lluitarà per trobar el seu propi camí i definir-se fora de l’ombra protectora de la seva mare (Laurie Metcalf).

Per una banda, el film va obtenir més crítiques positives a Rotten Tomatoes que Toy Story 3 (165 davant dels 163) i, per altra, s’ha convertit en el film independent amb millor promig de taquilla durant el seu primer cap de setmana superant La La Land (considerada independent als EUA pel seu pressupost de 30 milions).

Part de l’èxit sembla residir en el rerefons feminista sobre una adolescent que fa el pas a la vida adulta, una cosa que s’ha portat milers de vegades al setè art, però sempre recolzat pel romanticisme: aquí ho fa amb una noia que aspira a assolir les seves metes a través de la seva potent personalitat i on l’amor romàntic hi juga un paper important, però no fonamental. No hi ha prínceps blaus, ni princeses que han de ser rescatades, cosa que ha volgut mostrar la directora Greta Gerwig al seu debut en la direcció, després d’escriure i protagonitzar Frances Ha. La seva protagonista amb 23 anys ja ha estat nominada en dues ocasions a l’Oscar per Atonement i Brooklyn i ha participat a Loving Vincent, The Lovely Bones, The Grand Hotel Budapest o Hanna, entre d’altres. 

Lluny dels clixés que solen proposar aquests tipus de films: petits drames vitals, esquitxats de comèdia i un toc naif, indicats per a un públic hipsters i on es presenten situacions reals amagades sota una estètica edulcorada i amb colors pastissos. Enguany cineasta i actriu construeixen un personatge que passa per diferents experiències vitals típiques d’un institut, com les noves amistats, les traïcions, la por al món exterior, la pèrdua de la virginitat, etc. Segons Gerwig hi ha molt contingut autobiogràfic, des de l’escola catòlica on va estudiar fins la relació amb la seva mare.

Tot això ha assegurat l’èxit del film i l’ha portat a sumar 4 nominacions als Independent Spirit Awars, incloent pel·lícula i guió. També ha  rebut 2 Premis Globus d’Or (Millor pel·lícula comèdia o musical i millor actriu principal) mentre que als Oscars ha rebut 5 nominacions (pel·lícula, direcció, actriu principal, actriu secundària i guió original). Haurem d’esperar fins el proper 23 de febrer per poder tastar-la i valorar si valia la pena, mentrestant podem gaudir del tràiler:

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*