‘Doctrina’: viuries en un poble on hi ha un exviolador? ‘Doctrina’: viuries en un poble on hi ha un exviolador?
Joan Frank Charansonnet dirigeix un psico-thriller amb la reinserció d'un convicte com a rerefons ‘Doctrina’: viuries en un poble on hi ha un exviolador?

Abans de Pàtria, el director Joan Frank Charansonnet i el seu equip van rodar un film que convida a la reflexió i ens planteja preguntes sobre conceptes com el perdó i la redempció dels criminals. L’argument ens porta a dos moments temporals. La trama gira al voltant d’un violador i assassí en sèrie, que porta vint anys a la presó i que surt en llibertat gràcies a l’anul·lació de la doctrina Parot. La seva sobtada sortida al carrer no agradarà a tothom… Serà que ningú vol viure en un poble on hi ha un criminal per molt que hagi pagat el seu deute amb la societat.

Doctrina Joan Frank Charansonnet

Segons Joan Frank Charansonnet, el film és un psico-thriller amb una vocació social en la línia de la seva primera pel·lícula, Ànima. “El rerefons és la màxima que tothom mereix una segona oportunitat i explorem aquest concepte mitjançant la reinserció d’un criminal que ha comès crims horribles”, explica el director. La pel·lícula està rodada en català i s’estrenarà el dia 13 d’abril. El dia 29 de març, però, hi haurà una preestrena a Port de la Selva on es va rodar gran part del segon acte de la pel·lícula.

El film està protagonitzat per  Jordi Reverte i Efrén Casas en el paper del adult i jove violador respectivament acompanyats de Dani Bernabé, Alba López , Montse Ribadellas i Susanna Plana entre d’altres. La reacció de la ciutadania i la del propi ex convicte ens conviden a reflexionar sobre conceptes com el càstig, el perdó i la dicotomia entre la bondat i la maldat humana.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*