‘Superlópez’ i Marvel, protagonistes del 36è Saló del Cómic ‘Superlópez’ i Marvel, protagonistes del 36è Saló del Cómic
Una exposició repassarà la trajectòria de Jack Kirby, creador del Capitan America i Thor ‘Superlópez’ i Marvel, protagonistes del 36è Saló del Cómic

El 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ja escalfa motors i ha presentat les primeres novetats. El primer que cal saber és que se celebrarà del dijous 12 al 15 d’abril a la Fira de Barcelona Montjuïc, el mateix emplaçament de cada any. Respecte els autors i exposicions destaquen dos noms: Jan, el creador de Superlópez, i Jack Kirby. Segons ha explicat Antoni Guiral, comissari d’exposicions, en el cas de Superlópez es repassaran els 45 anys de vida del personatge amb més de 70 originals on es podrà veure l’origen, l’evolució, la temàtica i els viatges del superheroi espanyol. Sens dubte serà un any molt especial per Superlópez ja que, a banda d’aquest homenatge, l’heroi volador tindrà la seva primera adaptació al cine en una pel·lícula protagonitzada per Dani Rovira.

Superlópez Película

Als dibuixos de Jack Kirby, creador de personatges de  la casa Marvel tan coneguts com Els Quatre Fantàstics, Capità Amèrica, Thor o Black Panther entre d’altres, també se’ls dedicarà una exposició amb originals i una retrospectiva per entendre la importància de l’autor conegut popular ment com The king of comics

La present edició del saló tindrà una superfície d’uns 50.000 metres quadrats, ocupant el Palau 2, 4, 5, la Plaça Univers i el Palau de Congressos on tindran lloc les projeccions audiovisuals. El president de Ficomic, Patrici Tixis, ha defensat aquesta ubicació pel fet d’estar al centre de la ciutat i ha assegurat que treballen en millores per fer més fàcils els fluxos de gent i per la comoditat dels assistents. Meritxell Puig, directora general de FICOMIC, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, ja ha avançat que pels més cinèfils hi haurà documentals sobre el món del còmic i tràilers que avancin informació de properes sèries i pel·lícules basades en còmics.

Una altra de les novetats és l’espai Comic Kids, una gran àrea d’uns 3.000 metres quadrats que donarà prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies. Aquest espai didàctic servirà per conèixer tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir còmics, jugar, dibuixar amb els autors o fer el teu propi còmic. Segons Puig, “és la millor manera d’introduir els més menuts al món del còmic”, fet que consideren cabdal tenint en compte que seran els lectors del futur.

El pòster de la present edició és també obra de Jan, el creador de Superlópez, i fa un repàs a alguns dels personatges més mítics de la història del còmic nacional i internacional. El saló també farà especial èmfasi en els autors dels darrers anys del segle XX que, en gran part, han forjat l’actualitat del segle XXI.

Jan Superlópez

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*