today-is-a-good-day

Vinyeta i cine al 36è Saló del Cómic

- Advertisement -

El 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ja està aquí! El primer que cal saber és que se celebrarà del dijous 12 al 15 d’abril a la Fira de Barcelona Montjuïc, el mateix emplaçament de cada any. Respecte els autors i exposicions destaquen dos noms: Jan, el creador de Superlópez, i Jack Kirby. Segons ha explicat Antoni Guiral, comissari d’exposicions, en el cas de Superlópez es repassaran els 45 anys de vida del personatge amb més de 70 originals on es podrà veure l’origen, l’evolució, la temàtica i els viatges del superheroi espanyol. Sens dubte serà un any molt especial per Superlópez ja que, a banda d’aquest homenatge, l’heroi volador tindrà la seva primera adaptació al cine en una pel·lícula protagonitzada per Dani Rovira. Precisament al saló es presentarà el primer teaser de la pel·lícula amb part de l’equip del film. Serà dissabte 14 a les 12:00.

Superlópez Película

- Advertisement -

Als dibuixos de Jack Kirby, creador de personatges de  la casa Marvel tan coneguts com Els Quatre Fantàstics, Capità Amèrica, Thor o Black Panther entre d’altres, també se’ls dedicarà una exposició amb un munt d’originals i una retrospectiva per entendre la importància de l’autor conegut popular ment com The king of comics. També hi haurà una taula rodona sobre la figura de l’autor per conèixer millor la seva tasca al capdavant de l’art de tants superherois.

- Advertisement -

La present edició del saló tindrà una superfície d’uns 50.000 metres quadrats, ocupant el Palau 2, 4, 5, la Plaça Univers i el Palau de Congressos on tindran lloc les projeccions audiovisuals. El president de Ficomic, Patrici Tixis, ha defensat aquesta ubicació pel fet d’estar al centre de la ciutat i ha assegurat que treballen en millores per fer més fàcils els fluxos de gent i per la comoditat dels assistents. Meritxell Puig, directora general de FICOMIC, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, ja ha avançat que pels més cinèfils hi haurà documentals sobre el món del còmic i tràilers que avancin informació de properes sèries i pel·lícules basades en còmics.

Novetats i projeccions

Com ja va passar l’any passat l’Auditori de la Fira serà l’espai més cinèfil on es tenen previstes les projeccions. A banda de la citada presentació del teaser de Superlópez, destaca la preestrena del film Professor Marston and the Wonder Women un film sobre la creació del personatge i la atípica vida del seu creador.

Aquesta és la graella de projeccions

Divendres 13

13:30 – Professor Marston and the Wonder Women (Pel·lícula VOSE)

15:30 – Beyond the Comic Book Pages (Documental VOSE)

Dissabte 14

- Advertisement -

10:15 – Los Comix de Toutain‘ (Documental). Amb presència de l’equip de la pel·lícula.

12:00 – Presentació del teaser de Superlópez amb el director Javier Ruiz Caldera.

13:00 – Rebels and spies. The graphic novels of Vittorio Giardino‘ (VO subtítols en anglès). Amb presència de Vittorio Giardino i Rafael Martínez.

14:30 –  EVO (Curtmetratge). Amb presència de l’equip de la pel·lícula.

17:00 – She makes comics (Documental)

19:00 – El mag (Curtmetratge) i La última aventura de Jan Europa (Curt documental). Amb presència de l’equip de la pel·lícula.

Una altra de les novetats és l’espai Comic Kids, una gran àrea d’uns 3.000 metres quadrats que donarà prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies. Aquest espai didàctic servirà per conèixer tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir còmics, jugar, dibuixar amb els autors o fer el teu propi còmic. Segons Puig, “és la millor manera d’introduir els més menuts al món del còmic”, fet que consideren cabdal tenint en compte que seran els lectors del futur.

El pòster de la present edició és també obra de Jan, el creador de Superlópez, i fa un repàs a alguns dels personatges més mítics de la història del còmic nacional i internacional. El saló també farà especial èmfasi en els autors dels darrers anys del segle XX que, en gran part, han forjat l’actualitat del segle XXI.

Jan Superlópez

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents