Les ‘Kung Fu Girls’ visiten Barcelona Les ‘Kung Fu Girls’ visiten Barcelona
La retrospectiva sobre acció oriental en femení del Festival Nits de Vic arriba per l'any nou xinès Les ‘Kung Fu Girls’ visiten Barcelona

La retrospectiva Kung Fu Girls! arrenca aquest dimecres 7 a Barcelona. El tema principal de l’edició 14 del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic s’instal·la a la capital catalana amb un cicle organitzat pel festival Nits i la Fundació Institut Confuci.

El dimecres 7 de febrer a les 19.00h es projectarà el primer títol de la retrospectiva: My Young Auntie (Las garras de la tigresa. Liu Chia-Liang, 1981). Abans, però, es presentarà breument el llibre Kung Fu Girls!, darrer títol de la Biblioteca FesNits, escrit per Jorge Endrino i Domingo López, amb il·lustracions de Toni Benages.

L’horari de les projeccions serà sempre a les 19.00h a la Fundació Institut Confuci (C/Elisabets 10, Barcelona). El programa d’aquest homenatge a les dones d’acció en el cinema asiàtic, que fa especial èmfasi en la dècada dels 80, és és el següent:

7 de febrer: My Young Auntie (Las garras de la tigresa. Liu Chia-Liang, 1981).
14 de febrer: Yes Madam (Ultra Force 2. Corey Yuen, 1985).
21 de febrer: Iron Angels (Raymond Leung, Teresa Woo, 1987).
28 de febrer: Magnificent Warriors (Guerreros invencibles. David Chung, 1987).

D’altra banda, amb motiu de la celebració de l’Any Nou Xinès 2018, el 15 de febrer tindran lloc un seguit d’activitats també a la seu de la Fundació Institut Confuci de Barcelona. L’esdeveniment s’iniciarà a les 18.30 h amb l’obertura de l’exposició ‘El Supercartellista’, que presenta els pòsters més emblemàtics de l’artista de Hong Kong Yuen Tai-yung. L’exposició està formada per 10 cartells de gran format d’èxits de les productores Harvest i Cinema City, protagonitzats per Bruce Lee, Jackie Chan o els germans Hui. Romandran exposats a l’Institut Confuci fins al dia 2 de març.

Un cop inaugurada d’exposició, es projectarà el documental que ret homenatge al cartellista: The Posterist (Hui See-Wai, 2017), Menció Especial del Jurat en l’edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic 2017. La celebració es completarà amb el concert del grup de rock xinès GAS.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*