El Romeu i Julieta de Zeffirelli El Romeu i Julieta de Zeffirelli
Un ball per la literatura shakespiriana El Romeu i Julieta de Zeffirelli

Shakespeare va escriure obra mestra rere obra mestra al llarg de la seva vida, però segurament una de les més sonades és Romeu i Julieta. Pels romàntics i pels que no ho són, és una història que arriba i colpeix. Dos amants a l’Edat Mitjana que s’enamoren en un bell poble Italià, Verona. Cada un pertany a una família ben posicionada però enemiga de l’altre… Quasi tothom coneix la història. Però… quants l’han llegida, l’han vist en teatre o han vist una bona pel·lícula basat en l’obra? No tants. Romeu i Julieta de Zeffirelli és una oportunitat per fer-ho. Es tracta d’una pel·lícula que data del 1968 i que va guanyar els Oscars a millor vestuari i fotografia.

El llargmetratge retrata a la perfecció una època (potser tots van un pèl massa nets i arreglats i els carrers són molt polits, però l’efecte és preciós) i uns sentiments. Els sentiments d’uns amants condemnats a perdre massa per lluitar per allò que més volen: estar l’un amb l’altre. Reprenent el fil de sentir una obra de Shakespeare, aquesta ens ho posa fàcil. No només gaudim de la història en si mateixa, sinó que els diàlegs són gairebé completament extrets de la traducció de l’autor anglès, per tant, estem sentint al mateix Shakespeare, en un fons molt treballat, que proporciona escenes molt gratificants per a l’espectador.

Un altre factor a favor seu són els actors. Tots estan a l’altura d’una obra shakespeariana, especialment, com no podia ser d’una altra manera, els dos protagonistes. Un jove Leonard Whiting interpreta al sensible, afectuós i enginyós Romeu. Olivia Hussey queda perfecte com a una jove rebel, alegre i perspicaç Julieta. Per destacar l’escena del ball en la qual els dos protagonistes es coneixen mentre sona música medieval de fons. Una delícia. Zeffirelli, gràcies per no defraudar! Shakespeare, sort que vas existir!

Carolina Mercader

Carolina Mercader Fora d'òrbita - Clàssics a examen

Llicenciada en Periodisme per la UAB i curiosa de mena (una cosa porta a l’altra, no?). Molt aficionada a la lectura i al cinema, i en quasi tots els gèneres de les dues coses. Ha treballat al departament de Cultura del 'Tot Sant Cugat' i del 'Diari de Sant Cugat'. Actualment, treballa com a llibretera a Abacus i està especialment dedicada a la secció infantil i juvenil. També col·labora amb el 'Tot Sant Cugat' i 'Món Sant Cugat' com a columnista d’opinió. Li agrada viatjar i buscar el misteri allà on sigui.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*