‘Elisa y Marcela’: Isabel Coixet fitxa per Netflix ‘Elisa y Marcela’: Isabel Coixet fitxa per Netflix
Maria Valverde i Natalia de Molina protagonitzen la història d'un matrimoni lèsbic l'any 1910 ‘Elisa y Marcela’: Isabel Coixet fitxa per Netflix

Elisa y Marcela és el nom de la nova pel·lícula de la directora catalana Isabel Coixet després de l’èxit de taquilla i crítica de The bookshop. Segons explica en declaracions a El cinèfil començarà a rodar-la el maig de 2018. “És la història real de dues dones que es van casar a Galícia l’any 1901 i la rodarem entre Galícia i Barcelona”. Segons Coixet és un cas real molt intens que fa anys que volia plasmar al cine. “És una història fascinant que va més enllà de l’escàndol Weinstein i del #MeToo”.

Elisa y Marcela Isabel CoixetLa cineasta assegura que no ha tingut cap recança pel fet que el seu proper llargmetratge porti associada l’etiqueta de Netflix. “Va sorgir la oportunitat de coproduir amb Netflix i la gent de Rodar y rodar i la productora andalusa La Nube. Per mi el que importa és fer històries i si són per Netflix que així sigui. No tinc cap prejudici“.

Maria Valverde y Natalia de Molina seran la Elisa i la Marcela de la pel·lícula que arribarà a la plataforma digital a finals del 2018 o principis de 2019. És possible que abans, però que abans hi hagi una explotació de la pel·lícula a sales comercials seguint, així, el camí invers de Fe de etarras que primer va estrenar-se a Netflix i després als cinemes.

Coixet i l’art xinès

Aquesta dramàtica història de rerefons homosexual no serà l’únic film de Coixet aquest 2018. Aquest gener la directora catalana ha tret a la llum un documental sobre la figura de l’artista xinès Cai Guo-Qiang. El espiritu de la pintura s’ha presentat en paral·lel a una exposició que del Museo del Prado de Madrid sobre el pintor asiàtic. “Hem fet el seguiment de la mostra de l’artista i hi ha una versió de 20 minuts del documental que es pot veure allà mateix al museu juntament amb l’exposició”, explica Coixet.

Coixet El espíritu de la pintura

La versió llarga, que es va presentar a Madrid el 18 de gener, es veurà a Movistar +  en una data que encara no s’ha confirmat però que no serà més tard de l’estiu del 2018. La realitzadora no descarta, però, que el documental també tingui vida als cinemes en sales especials que aposten per aquest tipus de contingut més “alternatiu. En qualsevol cas, sembla que el 2018 pot ser, novament, un bon any per Isabel Coixet.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*