‘Heavies tendres’: l’humor animat de Juanjo Saez torna al 33 ‘Heavies tendres’: l’humor animat de Juanjo Saez torna al 33
Després d''Arròs covat', els nous dibuixos sense cara de l'artista barceloní viatgen a 1991 ‘Heavies tendres’: l’humor animat de Juanjo Saez torna al 33

Si et consideres un bon “modernet” o un “culturetes” que està al dia de les coses guais que es fan a Catalunya segur que l’any 2009 no et vas perdre Arròs covat. Aquesta sèrie animada creada pel dibuixant Juanjo Sáez i dirigida per un llavors desconegut Kike Maíllo (Eva – 2011, Toro – 2015) va causar sensació i va d’un dels primers fenòmens virals de la xarxa catalana. Els personatges sense cara a la Barcelona “molona” del món dels dissenyadors gràfics van arribar al cor de molts espectadors que es contaven per desenes de millers tant a la xarxa com al Canal 33.

Arròs covat

Doncs el mateix Canal 33 estrena aquest 4 de febrer, a les 21.35, Heavies tendres, la nova sèrie sorgida de la ment i el llapis de l’il·lustrador Juanjo Sáez. La nova sèrie, que tindrà 8 capítols de 20 minuts, s’inspira en la pròpia adolescència de l’artista, a partir de les seves vivències familiars al barri de la Sagrera, en una Barcelona preolímpica. La història seguirà el Juanjo i el Miquel, dos nois adolescents de la Barcelona de 1991 que trobaran en la seva amistat i en la música heavy un refugi del món gris en què viuen. El Juanjo és un noi asmàtic que ha viscut protegit per la seva família fins al punt d’ofegar-lo. El Miquel pertany a una família amb un pare absent. La seva mare intenta sortir-se’n tota sola, però no sempre ho aconsegueix. Tot plegat amanit amb trames d’escola secundària i referències constant a la Barcelona canviant de Pasqual Maragall i els seus contrasts.

Autobiografia amb llicències

Segons explica el propi autor “està basada en els meus records d’aquell impàs entre la infància i la joventut. Els personatges estan inspirats en personatges reals però tot està ficcionat”. Segons ha explicat a la presentació de la sèrie el seu productor Roges Torras, les reunions de guió eren bàsicament en Juanjo Sáez explicant “batalletes” i l’equip de guionistes prenent notes i agafant idees. En aquest sentit, es barregen les històries personals dels dos protagonistes amb un rerefons còmic amb referències constants a la Barcelona de principis dels noranta. El Cobi, Jordi Pujol, el Rei Joan Carles I, Ironside o Sangtraït són només alguns de les moltes referències de l’època de Heavies tendres.

El director de la sèrie, Carlos Pérez Recha, ha assegurat que les noves generacions també poden sentir-se identificades amb uns personatges de fa quasi 30 anys. “Sóc professor d’una escola i vaig passar el primer capítol als alumnes de 4t d’ESO… No només van riure sinó que es van sentir identificat encara que enlloc de heavy escoltin música rap o reggaetón”. La ficció, doncs, aborda les primeres emocions i d’aquell moment crucial a la vida on es passa de la infància a la maduresa i ho fa amb més tendresa i malenconia que Arròs CovatHeavies tendres és una producció de Produccions Jevis i TV3 amb l’ajuda de l’ICEC, de CREA i de Triodos. Televisió de Catalunya confia que més enllà de la programació en obert la sèrie funcioni també en consum a la carta.

Heavies tendres

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*