Donant la volta als contes clàssics Donant la volta als contes clàssics
'La revolta dels contes' o acostumar els nens a que no tot és políticament correcte Donant la volta als contes clàssics

Tos coneixem els contes de La caputxeta vermella, Els tres porquets o La Ventafocs… De fet, no ens enganyem ens sonen a vell i carrincló. És per això que la pel·lícula La revolta dels contes és una molt bona oportunitat per treure’ls-hi la pols però sobretot per abordar-los amb una perspectiva diferent.  Oblida les convencions! I a més tot plegat porta l’aval d’estar basat en el llibre Revolting Rhymes de l’autor gal·lès Roald Dahl i distribuït per la BBC. La premissa és tan simple com efectiva… No et creguis que saps el conte: tot està per fer i tot és possible. Per si fos poc, el film tot just ha estat nominat a l’Oscar a la categoria de Millor Curt Animat.  

L’animació de La revolta dels contes és doble i canvia segons estiguem dins la historia o escoltem com el llop protagonista l’explica. La interconnexió entre les conegudíssimes trames que tots hem sentit de petits és el principal al·licient però també cal destacar la desimboltura i pocs miraments a l’hora de tractar certs aspectes normalment tabús entre films per nens com mort, la traïció, la venjança i altres valors com el perdó, l’amistat o la fidelitat. En altres paraules seria dolenta la caputxeta si matés un llop a sang freda? La gamma de grisos i el ying yang de la pel·lícula de ben segur agradarà a pares i fills que a més podran gaudir de la pel·lícula doblada al català.

Revolting-Rhymes-5

Segurament els nens més grans de 10 anys els costarà un producte com aquest tenint en compte les temptacions que tenen a Pixar però sens dubte aquesta és una molt bona pel·lícula per anar al cinema amb la canalla i explicar-los una parell de veritats en sortir del cinema…  La cinta està dividida en dues parts que malgrat estar separades continuen interconnectades. Aquest fet pot despistar una mica però és necessari per no barrejar en excés els contes de per si ja estan entrellaçats.

Veredicte

El millor: la irreverència apta per a tots els públics.

El pitjor: la divisió de la pel·lícula en dos.

Nota: 7

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*