‘Stranger Things’ obre un portal a Barcelona ‘Stranger Things’ obre un portal a Barcelona
Netflix manifesta l’essència de Hawkins a la ciutat comtal ‘Stranger Things’ obre un portal a Barcelona

Ens passem la vida esperant coses, ja sigui el cap de setmana lliure, les vacances, l’arribada de festivals de cinema, estrenes potents que anem seguint durant mesos o, fins i tot, anys. De tal manera que, quan de sobte, sense esperar-ho arriba una que no esperàvem és tota una agradable sorpresa. I més avui en dia tenint en compte que l’expectació mou la indústria i s’activa una necessitat imperiosa de voler consumir aquell producte, per això sembla important que per assolir l’èxit abans hi hagi una prèvia promoció potent. Per a la plataforma en línia Netflix sembla que això li és indiferent, constantment estrena material sense previ avís i ara ha anat un pas endavant amb la reproducció d’una porció del poble Hawkins a la ciutat de Barcelona, on hi ubiquem la popular sèrie Stranger Things.

De cop i volta l’essència dels anys 80 s’ha manifestat a la ciutat comtal del segle XXI gràcies a la plataforma streaming americana. En aquest espai hi troben 5 sets diferents que reprodueixen a la perfecció escenaris pels quals han viscut les aventures els joves protagonistes i els del seu voltant. Per exemple, els visitants es podran fotografiar al menjador de casa d’en Will o a l’habitació de la Bàrbara, deixar missatges de recolzament o fins i tot submergir-se en una història de realitat virtual basada en la sèrie a través de les ulleres VR de PlayStation.  

La petita sala va obrir divendres i romandrà oberta fins diumenge 21 de gener de 12 a 21h als fans d’una de les sèries de més èxit en la història de la cadena al carrer Bonaventura Muñoz 6 (situada davant del Tribunal Superior de Justícia, entre Arc de Triomf i el parc de la Ciutadella). Cal esmentar que la visita és totalment gratuïta i que abans de sortir de l’emplaçament els seguidors podran endur-se un obsequi original. Ara bé, com al conte de la Ventafocs, aquest pop up desapareixerà en un obrir i tancar d’ulls.

Aquest tipus d’acció s’anomena pop up (botigues efímeres o interactives), aplicades al món de les sèrie i de caire gratuït. La nova fórmula s’està posant cada vegada més de moda amb la intenció d’apropar i fidelitzar al consumidor amb un gran encert. Amb aquesta inclusió ja en són 3 les experiències d’Stranger Things al territori nacional, ja que prèviament han tingut lloc a Madrid i València durant els mesos de novembre i desembre respectivament. Ambdues van concloure amb molt bona acollida, ja que només amb la promoció que els mateixos fans han fet a les xarxes socials, les exposicions han tingut cues diàries i una assistència d’entre 800 i 1000 persones per dia. 

A continuació trobareu imatges i detalls sobre les activitats que s’hi desenvolupen. Com que per a mi ha estat tot una sorpresa, ja que no he sabut de què anava fins que hi he entrat creuant la porta que en Will ens ha obert entre Hawkins i Barcelona, deixo la possibilitat de deixar de llegir aquí la notícia i anar a descobrir de què es tracta o bé si les ganes us poden o simplement no hi podreu assistir i voleu saber que hi té lloc seguiu endavant.

En entrar s’explica que aquesta exposició és itinerant i va recorrent les principals capitals espanyoles i que ha estat una idea original de la mateixa plataforma streaming per premiar la fidelitat dels fans. També es deixen clara la utilitat de cada espai i el lliure accés en ordre o no de tots.

Per començar, hi trobarem una zona de l’habitació de la Barb amb detalls de la seva roba, accessoris, mobles, etc. I degut a què va ser la primera víctima del Upside Down (el món al revés) es troba a disposició un llibre de condol per què tothom transmeti els seus sentiments a la jove.

A continuació hi ha un sofà i una paret coberta amb bombetes de colors, tal com la Joyce ho va disposar per poder comunicar-se amb l’altre món i amb el seu fill desaparegut. Aquí tothom podrà fer-se fotografies o gravar vídeos dels missatges que vulguin i que seran desvetllats a través de la llum de les bombetes.

El tercer set ofereix la possibilitat d’emular la misteriosa nena i passar d’un món a l’altre a través d’una escletxa que descobreix l’Eleven.

La quarta parada és una visita virtual a l’interior de la casa dels Byers a través d’ulleres VR, auriculars i els comandaments sense fils de Play Station. La proposta aconsegueix fer una immersió a la història de ficció transmetent una sensació de terror i angoixa constant en els 4 minuts que dura l’activitat.

Per finalitzar, una proposta divertida ja que els fans podran emular els seus herois disfressant-se amb gorres i perruques i pujant a les seves bicicletes, tot decorat amb un símil de la població de Hawkins darrera i amb la sensació que el Demogorgon pot sortir en qualsevol moment. Per sort, tota aquesta recreació podrà ser enregistrada al mòbil de cadascú, ja que totes les activitats compten amb personal disposat a ajudar i a fer les fotografies a tothom.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*