Les dones al cine: un curs sobre 7è art en femení Les dones al cine: un curs sobre 7è art en femení
Judith Vives és la professora d'aquest curs que s'impartirà a la Casa Elizalde Les dones al cine: un curs sobre 7è art en femení

Recentment la nostra col·laboradora Judith Vives ha començat a El cinèfil una nova secció d’articles dedicats a mostrar el paper i la rellevància de dones a la història del cinema. Doncs la seva tasca divulgativa no acaba aquí. Aquest dimarts 16 de gener comença a la Casa Elizalde un curs on justament es repassarà el talent femení al setè art. Segons expliquen a la descripció del curt “tots coneixem les grans actrius del cinema, però ens costa més de recordar els noms de directores, guionistes, muntadores o compositores de bandes sonores”.

Malgrat això la història del cinema està plena de grans noms femenins que han quedat silenciats o oblidats en un món eminentment masculí. Amb aquest curs que impartirà la mateixa Judith Vives tenen la intenció de posar de relleu l’aportació de les dones en diferents àmbits cinematogràfics.

Resseguirem la història del cinema fixant-nos en els diferents rols que han ocupat les dones tant davant de la pantalla com a darrera, com a guionistes, muntadores i directores. També ens fixarem en els estereotips sobre la dona que el cinema ha transmès al llarg del temps, i descobrirem noves veus femenines que treballen per crear un nou relat dins la història del cinema

 1. El curs conta de 10 sessions on es tractaran els següents temes:
 2. Les pioneres del cinema: les primeres directores, guionistes i muntadores
 3. Les actrius a l’època clàssica
 4. Els estereotips femenins al cinema clàssic: vamps, dones fatals, mares, dones que pateixen…
 5. Les dones sota la mirada masculina i femenina
 6. L’evolució de la dona al cinema contemporani
 7. La transgressió del rol de la dona al cinema
 8. El discurs feminista
 9. La violència vers la dona
 10. Les actrius i els papers de dona avui
 11. Les grans directores de cinema actuals

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*