La mare de les mares de totes les dives La mare de les mares de totes les dives
Fem una ullada a la Elizabeth Sloane de Jessica Chastai La mare de les mares de totes les dives

En aquesta vida tots hem sentit dir que una festa és espectacular, que és “la mare de totes les festes”. Bé, però i quan hi ha quelcom que supera la mare de…? Doncs una mica això és el que passa amb Jessica Chastain. I no ho dic pas, només, per la seva darrera pel·lícula, si no especialment per l’anterior, El Caso Sloane.

Si no l’heu vist, abans de llegir aquest article, mireu-la. Però no perquè ho digui jo, o perquè la Jessica sigui una actriu brutal, o perquè la peli narra la cara be de les coses o perquè el seu retrat de Washington sigui excels. No per tot això, si no perquè és una pel·lícula que tothom hauria de veure!

ALERTA SPOILER

Però sobretot perquè poques vegades una actriu sola aguanta una producció de més de dues hores de metratge sense fer decaure ni un segon la seva intensitat. Jessica Chastain, en el paper de Elizabeth Sloane, es converteix en la mare de les mares de totes les dives.

I ho fa a partir d’una relat brutal, que comença amb una proposta, que no saps que diu fins arribar al final. Passa pels intents de destrucció personal fins a arribar a un clímax que tomba de la manera més completament inversemblant. Elizabeth Sloane només podia ser real i creïble en la pell de Jessica Chastain.

Algun dia ens haurem de preguntar perquè a aquesta brillant actriu no li han donat més papers de protagonista. Però no de comparsa o complement, si no de PROTAGONISTA, única portant tot el pes argumental d’una trama perfectament dissenyada i que pivota i brilla, únicament gràcies a la seva presència.

Freda i calculadora, Miss Sloane, se’t fica a la butxaca amb cada sobrada que deixa anar. T’enamora amb cada mirada, i et desarma amb cada gest inesperat. Perquè sap que ella té el poder. I l’exerceix, i com l’exerceix. A banda no té cap necessitat d’exhibicionisme físic per convertir-se en una dona extremadament atractiva.

Miss Sloane explota en aquesta pel·lícula allò que fa un temps n’havien dit ser sapiosexual. I és que t’enamores d’ella no perquè sigui preciosa, que ho és, si no perquè et demostra a cada escena que la part més sexy que tenim els éssers humans és el cervell. Però… va tan car saber-lo fer anar, que massa vegades entrenem el cos perquè és molt més fàcil que fer-ho amb la ment.

Resumint. Si has arribat fins aquí, tan se val qui siguis i que t’agradi, clica el play a Miss Sloane, i enamora’t d’una de les interpretacions més sublims dels darrers temps i què, curiositat o no, farà que vegem a Jessica Chastain en moltes pel·lícules els propers anys, en papers principals i estel·lars (serà la Fènix de X-Men, per exemple).

Pitja el play!

Edu Piera

Edu Piera LF, territori cinèfil

Futbolero i cinèfil que somia amb un blockbuster de soccer. L'Edu Piera és periodista per vocació, d'aquells que encara tenen el títol per recollir a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sovint somnia amb ser com en Superman, però la realitat és que cada dia que passa està més a prop de ser en Clark Ken.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*