‘Mazinger Z: Infinity’, el mite renova l’estètica ‘Mazinger Z: Infinity’, el mite renova l’estètica
La Sagrada Família apareixerà a la nova pel·lícula de 'Mazinger Z' que s'estrena el 19 de gener ‘Mazinger Z: Infinity’, el mite renova l’estètica

Han transcorregut 45 anys d’ençà que Go Nagai mostrés al món al seu robot Mazinger Z. Va ser el 3 de desembre de 1972 quan el canal japonès Fuji va començar a emetre la sèrie de televisió que avui dia és tot un referent, ja que va iniciar-se el gènere mecha (vehicle de gran mida controlat per un o més pilots) i després van sorgir Robotech, Voltron, Evangelion i Transformers entre d’altres. El proper divendres 19 de gener arriba amb una estètica renovada i futurista una pel·lícula d’animació del mític Mazinger Z. Tot i que els més afortunats la van poder veure el mes passat en una premiere al Cine Phenomena de Barcelona.

Però què passarà al cine? Sota el nom de Mazinger Z Infinity veurem detalls d’aquesta poderosa màquina, que s’alça de nou per protegir al món de l’amenaça del Dr. Hell. A l’últim tràiler es poden apreciar altres aspectes com la imatge de la Sagrada Família de Barcelona o la Torre de Pisa. La cinta promet acció, estètica renovada (dins el canon) i molta acció robòtica! 

Ara aquesta sèrie d’animació que va impactar als anys 70 i 80 i va rebre inspiració de l’Astro Boy (1951) d’Osamu Tetzuka, torna a la gran pantalla. Durant l’Anime Japan 2017, es van donar algunes pistes sobre l’argument de la pel·lícula, que evidentment tindrà a Mazinger Z com a protagonista. Segons es va poder saber, la història explicarà com a l’illa de Rodas surt a la llum un secret mil·lenari: que allà hi ha enterrats uns autòmats gegants que pertanyen a una civilització ja desapareguda. Arran d’aquest descobriment, el Dr. Hell començarà a maquinar un malèvol pla per controlar aquests robots i així dominar el món. Per intentar aturar-lo el professor Juzo Kabuto construirà el Mazinger Z, la darrera esperança de la humanitat. 

En aquesta ocasió la direcció recaurà sobre Junji Shimizu (One Piece) i es basarà en un guió de Takahiro Ozawa. Durant l’esdeveniment al Japó, també es van fer públics els noms dels actors que posaran veu als personatges principals. Showtaro Morikubo serà Koji Kabuto i Ai Kayano serà la veu de Sayaka Yumi. El disseny dels personatges serà obra de Takayuki Yanase (Ghost in the Shell: Arise) i la productora encarregada de desenvolupar el projecte serà Toei Animation.

La distribuïdora Selecta Visión té a la venda tota la sèrie remasteritzada i com que té els drets s’espera que estreni la pel·lícula al nostre territori. Hem de viatjar al 1974 per trobar la darrera pel·lícula que es va estrenar del mític personatge, es va titular Mazinger Z vs Dr. Hell i era un spin off de la sèrie amb una durada de 25 minuts i dirigida per Arigo Serikawa. Com a curiositat cal destacar que a una urbanització de Tarragona hi ha una estàtua d’en Mazinger Z construïda a principis dels 80 i que actualment s’ha restaurat. Per altra banda, al 1979 les Falles de València van tenir com a figura principal el protagonista.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

 • Amadeu Pi Escudero

  11 de Desembre de 2017 #1 Author

  Em flipaven aquests dibuixos quan era petit i tinc ganes de veure si han envellit millor o pitjor que jo! 😉

  Respon

 • Elies

  11 de Desembre de 2017 #2 Author

  Hola Cinèfil!
  A mi Mazinger Z va ser el meu esclatar amb l’Anime. Va marcar la meva infantesa i ja res va tornar a ser el mateix.
  El Dr. Slump o Dragon Ball també em van agradar molt, però com el gran robot res de res. Sóc un clàssic! 😉

  Respon

 • Natalia Diaz

  11 de Desembre de 2017 #3 Author

  Umm, La princesa Mononoke

  Respon

 • Fran

  11 de Desembre de 2017 #4 Author

  ¡El meu anime preferit es Naruto!
  L’epoca en la que ell es petit, es la millor.

  Respon

 • Axel Andres

  11 de Desembre de 2017 #5 Author

  El meu anime/manga preferit es Bola de Drac.
  Pero a Mazinger li tinc molt d’estima, tant que a la meva habitacio tinc una figura de 2 metres del Robot que fa justicia 😉

  Respon

 • David L

  11 de Desembre de 2017 #6 Author

  El meu favorit es Akira

  Respon

 • Miguel

  11 de Desembre de 2017 #7 Author

  Amb moltes ganes de veure-la!!!

  Respon

 • Pedro

  11 de Desembre de 2017 #8 Author

  Toda una experiencia poder disfrutar de nuevo de Mazinger Z.

  Respon

 • Jordi Bassols

  11 de Desembre de 2017 #9 Author

  Gran sèrie. Per a mi el millor anime. Després ja no em vaig enganxar a cap altra. Em sabia la cançó en japonès . Veure la pel.lícula serà un viatge en els records. Puños fuera!!! Ja ja

  Respon

  • Jordi

   12 de Desembre de 2017 #10 Author

   Super fan. Per cert, memorable la carrossa del Mazinger Z de 4 o 5 metres d’alçada que llançava els punys el Carnestoltes de Sitges del 1979.

   Respon

 • Sergi

  12 de Desembre de 2017 #11 Author

  Bé… És dificíl d’escollir-ne tan sols un però crec que el meu anime preferit hauria de ser Ranma 1/2.

  Respon

 • Phoenix

  12 de Desembre de 2017 #12 Author

  Són gairebé els 1rs dibuixos q recordo, i els 1rs “no nyonyos” segur: adorava l’Afrodita A i volia ser la nena que la portava… quins records… :’)

  Respon

 • Eric Vargas

  12 de Desembre de 2017 #13 Author

  Pot ser no serà el millor del món però vaig créixer amb Bola de Drac. Després he vist obres mestres, i tant que si, però Goku I companyia sempre hi seran al meu top.

  Respon

 • merce halcon

  12 de Desembre de 2017 #14 Author

  Per mi el millor Naruto , tot i que Mazinger deu ser una pasada

  Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*