‘Stranger’ i la corrupció política ‘Stranger’ i la corrupció política
Una recomanable mirada a una de les millors sèries asiàtiques del 2017 ‘Stranger’ i la corrupció política

Si mirem uns quants mesos enrere, avui analitzarem breument el que va ser una de les millors propostes asiàtiques en l’àmbit de les sèries de l’any passat. Una sèrie anomenada Stranger de setze episodis amb un repartiment estel·lar i una producció que molts envejarien. Amb la sensació d’estar davant d’una pel·lícula de gran qualitat i no d’una simple sèrie, Stranger ens ensenya una de les lacres més importants de Corea del Sud; de nou, la corrupció judicial.

Aquesta és una d’aquelles sèries que aconsegueixen enganxar a l’espectador des del primer minut i que tenen una trama àgil i a la vegada molt misteriosa. En el primer capítol serem testimonis d’un cas d’assassinat que serà el detonant de gairebé tot el que passi durant la resta d’episodis. Un assassinat que explotarà a la cara del nostre protagonista (Cho Seung-Woo) i que posarà entre l’espasa i la paret a tot el sistema judicial del país, i ens va descobrint de mica en mica la gran corrupció que existeix per aconseguir poder i diners sense fi. Un guió trepidant amb un ritme d’allò més equilibrat són doncs, un dels pilars fonamentals de la sèrie.

A part d’això, podem dir que el duet protagonista es d’allò més encertat, ja que podem notar un feeling palpable en cada escena i en cada situació, i va posant les peces del trencaclosques d’allò més bé amb la història que se’ns explica i amb les seves dues personalitats. Dues personalitats, les seves, que són totalment oposades, sent ella (Bae Doo-Na) molt extravertida i divertida i ell totalment seriós i apàtic. Una contraposició de caràcters que dona a aquesta parella un punt d’allò més atractiu i que fa que cada hora d’episodi sigui molt lleugera.

Això sí, hem de dir que si perdeu el nord uns minuts o si no esteu atents als diàlegs, podeu perdre-us amb facilitat, ja que la densitat de l’argument i dels diàlegs és molt gran, i ens deixa veure una profunditat que a vegades es pot fer una mica difícil d’entendre, però que mereix l’esforç. A més, cada final d’episodi ens regalarà aquella sensació de voler saber més, i ens convidarà a haver de veure més d’un episodi al dia. I es que això, els coreans ho saben fer molt bé, l’addicció de les seves sèries és un plus de qualitat, a més que normalment només solen tenir una temporada única, cosa que ajuda, i molt, a enganxar-s’hi.

Com deia, una de les protagonistes es Bae Doo-Na, una actriu que coneixem per la seva estel·lar i envejable carrera, ja que va començar molt forta rodant amb el director Bong Joon-Ho la seva humil òpera prima Perro ladrador, poco mordedor a més d’una de les primeres iteracions de la saga The ring, amb The Ring Virus. Poc després es donaria a conèixer fora del seu país amb Sympathy for Mr. Vengeance de Park Chan-Wook i amb The host, on va repetir amb Bong Joon-Ho i que va ser una de les pel·lícules més taquilleres de la història de Corea del Sud. Després d’això faria el salt definitiu a Hollywood gràcies a les germanes Wachowski amb Cloud atlas i més recentment amb la sèrie Sense 8, tràgicament cancel·lada, però que potser ens regalarà uns últims episodis aviat com a recompensa pels fans.

Dit això, us recomano utilitzar una mica del vostre temps per mirar aquesta sèrie i així poder obrir-vos al món dels drames (així és com s’anomena a les sèries allà) coreans. Un món que té molta producció cada any i que és un dels pilars fonamentals dins de la indústria cinematogràfica de Corea del Sud. Stranger és allò que moltes pel·lícules volen arribar a ser algun dia i no poden. Qualitat, profunditat i crítica uneixen les seves mans en una de les millors sèries de l’any 2017 a Àsia.

Jay Fer

Jay Fer Asian Madness

'Asian Madness' és el nom d’un blog cinèfil que dedica els seus articles a endinsar-se i desgranar tot tipus de cinema asiàtic. Creat per Juanma Fernàndez, de 27 anys i cinèfil des de que té memòria, ha dedicat mitja vida a submergir-se i estudiar tot el que té relació amb el setè art tant de manera autodidacta com a través d’un curs a l’ESCAC. Actualment es dedica al sector de la logística fet que no li fa perdre la passió pel que més estima, el cinema.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*