El Saló del cinema i les sèries arriba el 2 de febrer El Saló del cinema i les sèries arriba el 2 de febrer
Les sagues de 'Harry Potter' i 'Star Wars' seran dues de les gran protagonistes de la 3a edició El Saló del cinema i les sèries arriba el 2 de febrer

El Saló del cinema i les sèries arriba a la tercera edició! Del 2 al 4 de febrer La Farga de l’Hospitalet acollirà un cop més un certamen amb més de 100 expositors sobre cinema i sèries comptant empreses i negocis de tots els tipus relacionats amb el setè art, estands amb oferta lúdica i venda de productes per amants del cine. Encara queden molts interrogant a revelar però ja sabem dos noms propis d’aquesta edició. Un dels plats forts serà l’exposició sobre l’univers Harry Potter que amb més 400 metres quadrats serà una de les protagonistes del saló.  També destaca la presència de l’univers Star Wars, amb una exposició que inclourà un androide de combat utilitzat al rodatge de la saga.

Una altra de les novetats és l’aliança del saló amb la productora Gaumont, responsable de títols com Leon. El professional o El cinquè element que portarà al Baix Llobregat vestits originals d’aquestes pel·lícules.

Igual que en edicions anteriors també hi haurà tallers interactius, activitats i aquest any fins i tot Room Scapes de cine… Tot plegat combinat amb decorats interactius i cromes en directe per experimentar el cinema des de dins. També es muntarà un espai d’imatge i tecnologia on cineastes, fotògrafs, professionals i aficionats trobaran un espai de 500 metres quadrats per descobrir les últimes novetats en vídeo, fotografia, realitat virtual i creativitat. En l’àmbit de les projeccions cal destacar la preestrena en primícia de la sèrie de Berto Romero Mira lo que has hecho, a més de comptar amb la projecció de capítols de la sèrie La peste.

Xerrades i debats

Igual que l’any passat, El cinèfil també participarà com un dels patrocinadors de l’esdeveniment i a més hi posarà contingut amb dues xerrades. La primera tindrà lloc el divendres 2 de febrer a les 18:30 i serà més aviat una taula rodona sobre la producció de cine i sèries a Catalunya. Quatre productors (dos homes i dues dones) analitzaran reptes, virtuts i dificultats de tirar endavant pel·lícules i sèries al nostre país. El director d’El cinèfil, JR Armadàs, serà el moderador de la taula.

sALÓ CINEMA SÈRIES PRODUIR A CATALUNYA

La segona ponència tractarà un tema una mica més fosc… La mort, l’art i el cinema serà objecte de debat el dissabte 3 a les 13h a càrrec de Georgina Armadàs, artista, dissenyadora i Postgrau en Gestió d’Art Contemporani i Irene Solanich, doctorant en Literatura i Cinema Negre i col·laboradora d’El cinèfilLa mort és un concepte recurrent al cine però també a l’art. Idees que es retroalimenten i es fan servir les unes a les altres. Seven, Hannibal, Jack l’Esbudellador, Frida Kahlo, Rasca i Pica, Leonardo da Vinci… Sang i mort com a expressió artística i com a excusa per fer cultura.

LA mort, l'art i el cinema (1)

Les d’El cinèfil, però, no seran pas les úniques xerrades… Directors, actors, compositors, crítics, etc. formaran part de les xerrades que tindrem sobre cinema i sèries que contentaran a tots els públics. Com es van fer els efectes especials d’Interestellar? Com es va compondre la banda sonora de Tadeo Jones? i així fins a 35 xerrades. La tradicional jornada de taules rodones, que es farà divendres 2 de febrer al matí, tindrà tres taules en diferents sales, aquest any amb directors de càsting, directors artístics i guionistes. Vols saber com és el saló per dins? No et perdis aquest vídeo i per més novetats visita el seu web!

 

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*