Churchill torna al cine amb ‘Darkest Hour’ Churchill torna al cine amb ‘Darkest Hour’
Després de guanyar el Globus d'or Gary Oldman fa olor d'Oscar interpretant Churchill Churchill torna al cine amb ‘Darkest Hour’

Al món del cinema quan un tema o personatge està de moda no paren de sorgir films que el representin. L’any passat, va estrenar-se Churchill, la qual se centrava en un període molt concret de la vida del primer ministre britànic. El 12 de gener arriba a les pantalles una nova adaptació sota el títol Darkest Hour (El instante más oscuro) i ho va amb l’aval del Globus d’or al Millor Actor pel seu protagonista, el polifacètic Gary Oldman.

En aquesta ocasió el drama està ambientat al 1940, quan Winston Churchill esdevé el primer ministre britànic en un moment realment crucial de la segona Guerra Mundial, ja que els nazis avancen imparables conquerint-ho tot al seu pas, i volen fer-se amb la totalitat del continent europeu, amenaçant amb una invasió a Anglaterra. Churchill haurà d’explorar la possibilitat d’un tractat de pau amb Alemanya o ser fidel als seus ideals i lluitar per l’alliberació d’Europa.

Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy o Air Force One, Dracula) s’encarrega d’interpretar al primer ministre britànic en un dels moments i decisions més difícils de la seva carrera política. L’acompanyen Ben Mendelsohn (Slow West o Lost River) al paper del rei Jorge VI i Kristin Scott Thomas (Partir o The English Patient) interpretant la seva dona, la Clementine Churchill. La direcció va a càrrec de Joe Wright (Anna Karenina o Pride and Prejudice).

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*