today-is-a-good-day

10 coses que potser no sabies sobre ‘Star Wars’

- Advertisement -

Aquest 2019 se celebra el 42è aniversari de l’estrena del primer episodi d’Star Wars, una de les sagues més reconegudes i seguides de tota la història del cinema. El dia 25 de maig de l’any 1977, George Lucas presentava al món la seva creació: una aventura galàctica, amb cavallers jedi, naus espacials, viatges a la velocitat de la llum, mons inimaginables, criatures estranyes i una trepidant lluita entre la força i el costat fosc. Per commemorar aquest aniversari, des d’El Cinèfil hem decidit fer un repàs per deu anècdotes i curiositats d’aquest film.

- Advertisement -

1. George Lucas era un ferm admirador del també director Stanley Kubrick i, quan va haver de formar un equip pel rodatge de la seva pel·lícula, va decidir contractar a gairebé tot l’equip de producció que va participar en el film 2001: A Space Odyssey.

- Advertisement -

2. Abans de l’estrena, George Lucas va ensenyar el film a diferents directors amics seus. Entre ells hi havia Brian de Palma, que va dir que era “el pitjor film” que havia vist mai, només Steven Spielberg el va recolzar i li va assegurar que la pel·lícula tindria èxit. Tal era el seu convenciment que van fer una aposta, amb la qual Spielberg es quedaria amb un tant per cent dels beneficis del film. Evidentment la jugada li va sortir però que molt bé a Spielberg.

3. En aquesta línia, hi trobem la següent curiositat protagonitzada, aquest cop, per Geroge Lucas qui va renunciar al seu sou com a director. Davant els elevats costos de producció i la poca fe de la productora 20th Century Fox, Lucas va decidir prescindir del seu sou a canvi de tenir els drets sobre l’explotació del marxandatge. Un tracte que a la productora li va semblar perfecte en aquell moment, ja que, en aquella època encara no estaven familiaritzats amb aquest terme. Des de l’estrena del film l’any 1977, Lucas ha vist centenars de milions de dòlars de beneficis. Evidentment, va ser un tracte que li va sortir rodó.

star wars curiositats

4. Per acabar de demostrar que la productora s’havia equivocat en el fet de confiar tan poc amb el projecte, a l’edició dels Oscars del 78, el film Star Wars: A new hope va guanyar ni més ni menys que set estatuetes, de les onze a les quals optava. Concretament va aconseguir el premi a millor direcció artística, millor vestuari, millor so, millor muntatge i efectes especials i, evidentment a millor banda sonora, obra de John Williams.

5. Una de les naus més característiques de la saga, que van aparèixer per primera vegada en l’episodi IV, van ser els TIE Fighters. Segur que els seguidors d’Star Wars tenen al cap el soroll dels motors que feien. Doncs bé, per tal d’aconseguir-ho, van utilitzar una mescla de crida d’elefant, barrejada amb el so d’un cotxe conduit per una superfície molla.

6. El personatge de Luke Skywalker tenia un nom diferent en un principi. En els primers guions es deia Luke Starkiller però finalment es va optar per canviar-lo abans de començar el rodatge. Aquest fet va fer que no fos difícil fer el canvi, ja que encara no s’havia gravat res.

7. Durant el rodatge de l’escena en què Luke Skywalker, la princesa Leia, Han Solo i Chewbacca estan atrapats en una computadora de deixalles, Mark Hamill (Skywalker) va aguantar tanta estona la respiració que se li va trencar un vas sanguini d’un costat de la cara. A causa d’aquest petit accident, van haver d’ajustar l’enquadrament de la seqüència perquè a la resta de l’escena no es veiés la marca.

- Advertisement -

8. Un dels personatges més estimats i icònics de la saga és R2-D2, el petit robot tossut i amic inseparable de C-3PO. Tots recordem els divertits sons que utilitza per comunicar-se però, en un principi, aquest robot també parlava anglès. Al final, però, un dels productors de la pel·lícula li va suggerir a Lucas la versió que tots coneixem i, potser, la que tots preferim.

star wars curiositats

9. La improvisació forma part de la feina de l’actor i han d’estar preparats per quan sorgeixi l’ocasió. A Harrison Ford, li va tocar improvisar durant l’escena de rescat de la princesa Leia. Quan estan al bloc de la presó manté una breu conversa amb un soldat imperial i Lucas va decidir deixar-li carta blanca per fer més realista la situació. En aquest cas, tot un encert.

10. No podíem acabar aquest top 10 de curiositats sense que sortís el mestre Yoda. Doncs bé, Geroge Lucas volia que aquest personatge estigués interpretat per un mico amb bastó i màscara. Sí, sí, ho heu llegit bé però, afortunadament un dels membres de l’equip que havia treballat a 2001: A Space Odyssey, li va fer entendre que treballar amb primats era una gran complicació. Així que finalment, es van contractar els serveis de Jim Henson perquè crees la primera marioneta animatrònica del món, que va comptar amb la veu de Frank Oz.

curiositats star wars 1977

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents