today-is-a-good-day

La guerra pel control de l’electricitat

- Advertisement -

Dos grans personatges i dues de les grans ments de la història van ser Thomas Edison i George Westinghouse. Dos genis que es van disputar el control de la indústria elèctrica a finals del segle XIX. The Current War, la nova pel·lícula d’Alfonso Gómez-Rejón (Me and Earl and the Dying Girl), se centra en la disputa i la rivalitat que va existir entre aquests dos genis durant aquella època amb molta ciència i relacions personals truculentes de rerefons. La història arriba a les nostres pantalles el 10 de gener amb Martin Scorsese com a productor executiu.

- Advertisement -

L’actor Benedict Cumberbatch deixa de banda els súper poders del Dr. Strange durant un temps i donarà vida a Thomas Edison, qui va meravellar el món il·luminant tot Manhattan. Però la seva proesa no va impressionar a tothom… George Westinghouse, interpretat per Michael Shannon, va detectar alguns defectes en el sistema de corrent continua d’Edison. Amb l’ajuda de Nikola Tesla, van presentar una alternativa basada en la corrent alterna.

- Advertisement -

the current war

Al film, a banda d’explicar els avantatges, perills i oportunitats de l’electricitat i com va estendre’s pel món també hi trobem una interessant guerra d’egos, de personalitats (i maneres de fer) i detalls de com el capitalisme, ja llavors, controlava els destins molts éssers humans. Interpretacions que il·luminen i una lliçó cabdal per entendre el món d’avui en dia amb una història real de fa quasi 150 anys… I l’al·licient de veure el món de la revolució industrial i com els avenços tècnics i tecnològic eren obscur objecte de desig d’empreses i governs.

the current war

Cumberbatch i Shannon estaran acompanyats per Katherine Waterston, que interpretarà a la dona de Westinghouse, Nicholas Hoult, que donarà vida a Nikola Tesla, Tom Holland qui serà el jove ajudant d’Edison, Tuppence Middleton i Matthew Macfadyen. El guió estarà a càrrec de Michael Mitnick, que també està al darrere de la sèrie Vynil. El film el va estrenar als Estats Units l’any 2017 i ha tardat mes de 2 anys en arribar al nostre país.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents