J. K. Rowling es passa dels mags als detectius J. K. Rowling es passa dels mags als detectius
'Strike' és la sèrie que consta de 3 capítols estrenada a la BBC J. K. Rowling es passa dels mags als detectius

L’autora que ha canviat la història de la màgia gràcies a la seva saga d’èxit Harry Potter, es va decantar per desenvolupar una sèrie de novel·les de caire detectivesc, publicades entre 2013 i 2015. J. K. Rowling va publicar la primera sota el pseudònim de Robert Galbraith per després confirmar que era obra seva, per tal d’evitar l’expectació que podria suposar el seu retorn.

El protagonista dels 3 llibres és Cormoran Strike (The Cuckoo’s Calling, The Silkworm i Career of the Evil), un veterà de guerra que es converteix en detectiu privat i treballa en una petita oficina al carrer Denmark de Londres. Tot i tenir ferides psicològiques i físiques, l’experiència de Cormoran com a investigador de la Secció d’Investigació Especial és important en la resolució dels casos que han eludit a la policia algun temps. Avui Strike és contractat per John Bristow per investigar l’aparent suïcidi de la seva germana adoptiva, la súpermodel Lula Landry, ja que en realitat sembla més un assassinat.

La sèrie ha estat creada per Sarah Phelps, Tom Edge i Ben Richards, mentre que Michael Keillor s’ha encarregat de dirigir un dels capítols. Per altra banda, Tom Burke interpreta el protagonista Cormoran. Aquest nou projecte televisiu de J. K. Rowling s’uneix al de la minisèrie The Casual Vacancy, protagonitzada per Michael Gambon i Julia McKenzie.  

El primer llibre s’ha adaptat per a televisió i s’ha dividit en tres capítols d’una hora cadascun els quals es van estrenar el passat estiu a la BBC. Als EUA, la cadena HBO és l’encarregada de retransmetre la producció i en principi serà qui la portarà a Espanya properament.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica a TerrorMolins i Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*