today-is-a-good-day

‘Avatar 2’ en català, un nou món aquàtic

- Advertisement -

Avatar 2, una de les grans estrenes de l’any, arribarà als cinemes també en català. Abans de posar-nos a parar de les novetats, fem memòria. L’any 2009 Avatar es convertia en la pel·lícula més taquillera de la història en recaptar més de 2.800 milions de dòlars. Una fita que James Cameron va poder celebrar per partida doble, ja que, el film que havia batut el rècord anteriorment era Titanic, així que, ningú li va treure el podi. El rodatge de la segona entrega d’Avatar ja fa temps que està enllestit i tot està a punt aquest Nadal per noves aventures al planeta Pandora.

Tal com es va anunciar, la saga estarà formada finalment per 5 pel·lícules que arribaran a partir de l’any que ve. Avatar 2: el sentit de l’aigua havia d’arribar l’any 2020. Malgrat això, per culpa del maleït coronavirus, no la veurem fins al 16 de desembre de 2022. I arriba al cinemes amb l’aval de dues nominacions als Glubus d’or: Millor Pel·lícula i Millor direcció. 

- Advertisement -

‘Avatar 2’ en català i gent blava per estona

- Advertisement -

James Cameron va anunciar que “no només estic centrat en Avatar 2, sinó en Avatar 2, 3, 4, i 5 per igual. Així és com ho estic encarant, totes han estat desenvolupades a la vegada”. Ara coneixem la magnitud d’aquesta superproducció que tindrà un cost total de més de 1.000 milions de dòlars.

Una xifra molt elevada que caldrà veure si es recupera amb la taquilla, però segons sembla l’equip té moltes esperances. Jon Landau, un dels productors executius afirmava que l’èxit de la primera entrega no només tenia a veure amb l’ús del 3D, “el públic respon davant els personatges, els temes i les emocions de la pel·lícula i, tenim tot això una altra vegada”. Amb tot se suposa que ja hi ha data per veure tots els films de la saga:

  • Avatar 2 (en català) – 16 de desembre de 2022
  • Avatar 3 – 20 de desembre de 2024
  • Avatar 4 – 18 de desembre de 2026
  • Avatar 5 – 22 de desembre de 2028

    Poster oficial d''Avatar 2' en català
    Poster oficial d”Avatar 2′ en català

Una trama més familiar

Després de mesos sense saber res més dels futurs projectes, Cameron va parlar de nou i, aquest cop per donar detalls sobre les trames d’Avatar 2. Segons informava el director a Variety, “la trama de les seqüeles se centraran en Jack, Neytiry i els seus fills” i en aquest sentit afegia “és una saga més familiar”. Tot i tenir petis Na’vis pel mig, el conflicte amb els humans continuarà vigent.

La sinopsi oficial narra diu que el film s’ambienta més d’una dècada després dels esdeveniments de la primera pel·lícula, També se sap que continuarà narrant la història de la família Sully i els problemes que els persegueixen i el que han de fer per mantenir-se fora de perill. Per cert, cada pel·lícula tindrà la seva pròpia història autoconclusiva. O sigui, cada llargmetratge tindrà un principi i una final singular, però també s’explicarà una història completa que viatjarà al llarg de la saga espacial.

Avatar 2 en català
‘Avatar 2’ en català, una molt bona oportunitat per la llengu

Un elenc rejovenit

També és públic que els protagonistes del primer film repetiran. O sigui Zoe Saldana, Sigourney Weaver i Sam Worthington tornaran a “vestir-se” de blau. I estaran acompanyats de nous personatges com el que interpretarà Kate Winslet, vella coneguda de James Cameron i l’actriu espanyola Oona Chaplin.

- Advertisement -

“La Kate i jo hem buscat algun projecte junts durant 20 anys, des de la nostra col·laboració a Titanic, una de les més satisfactòries de la meva carrera. No veig l’hora de veure com dona vida al personatge de Ronal”, afirmava James Cameron. Sabem que el personatge de Winslet, Ronal, serà una extraterrestre que forma part d’una tribu submarina anomenada Metkayina, la qual viu en els esculls de corall. Es tracta d’una espècie de na’vis aquàtics que estan governats per Tonowari, personatge a qui donarà vida l’actor Cliff Curtis.

Com ja hem dit, la saga agafarà un tarannà més familiar a causa de l’aparició dels fills de Sully i Neytiri. Tal com explica Jon Landau, “mai hem tingut aquest element tan juvenil abans i, això porta una energia diferent de la pel·lícula. Representen a la futura generació de Pandora i duen a terme un paper molt important, no només en aquesta pel·lícula sinó a totes”.

avatar

En aquestes imatges, els fills de la parella protagonista apareixen al costat dels seus companys de repartiment que formaran part del clan Metkayina. A més, també s’hi pot veure a Javier ‘Spider’ Socorro (Jack Champion), un adolescent humà nascut en el complex militar de Hell’s Gate, una localització clau en les noves entregues d’Avatar.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

1 COMMENT

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents