today-is-a-good-day

Les 65 pel·lícules que opten als Premis Gaudí 2018

- Advertisement -

Els Premis Gaudí 2018 ja es comencen a perfilar. Encara no hi ha la llista de nominats (se sabran el 28 de desembre) però sí sabem quines són les 58 pel·lícules catalanes i 6 produccions no catalanes en les quals han participat professionals catalans opten a l’estatueta daurada més desitjada del cinema català.

- Advertisement -

Aquest dimarts 28 la llista de films candidats s’ha donat a conèixer en un festa a l’antiga fàbrica d’Estrella Damm amb una àmplia representació del món audiovisual català i una nodrida presència dels protagonistes. De les produccions catalanes que competiran enguany pel màxim reconeixement de l’Acadèmia del Cinema Català, 21 són llargmetratges de ficció, 9 són documentals, 2 són pel·lícules d’animació, 6 són pel·lícules per a televisió, 10 són curtmetratges i 10 són pel·lícules europees. També hi opten els professionals catalans que intervenen en 7 pel·lícules de producció no catalana.

- Advertisement -

De les 65 produccions inscrites l’idioma predominant és el castellà: 24 tenen el castellà com a llengua original (12 llargmetratges, 7 documentals, 2 pel·lícules d’animació, 3 curtmetratges) 21 el català (8 llargmetratges, 2 documentals, 5 curtmetratges, 6 pel·lícules per a TV), i 10 l’anglès (10 llargmetratges). També cal destacar que 15 d’aquestes 65 propostes estan dirigides per dones, fet que significa el 23% del total.

Premis Gaudí 2017

Enguany s’ha reduït el nombre de produccions inscrites als Premis Gaudí, una caiguda que en gran part és deguda a la davallada dels documentals, que passen dels 19 títols de 2016 a 9 el 2017, i de les pel·lícules en llengua no catalana, que baixen de 22 a 13.

Premis gaudi Academia

A continuació fem un repàs exhaustiu a totes les produccions triades segons la categoria en la qual competeixen. Per saber-ne més només cal que cliqueu als enllaços.

Les 8 pel·lícules en llengua catalana

Brava, Estiu 1993, Incerta glòria, La pel·lícula de la nostra vida, L’amant del silenci, Mil coses que faria per tu, Pàtria i Sabates grosses.

Les 14 pel·lícules en llengua no catalana

Abracadabra, Algo muy gordo, Inside, Julia Ist, La Librería, La Llamada, Musa, Nieve Negra, Proyecto Lázaro, Salvación, The girl from the song, Tierra Firme i Vivir y otras ficciones.

Els 9 documentals

Barcelona Shoot, Clase Valiente, Constructing Albert, Dream Songs, Empatía, Fantasía by Escribà, La Chana, Lesa Humanitat i Sasha.

Les 6 pel·lícules per a televisió

- Advertisement -

1.000 maneres de menjar-se un ou, Amics per sempre, La llum d’Elna, Os fillos do sol, Pau, la força d’un silenci i Res no tornarà a ser com abans.

Els 10 curtmetratges

Cal fer el cor fort, Cucli, Cunetas, Elegía, La inútil, Les bones nenes, Los desheredados, Néboa, Parivara (una familia) i Sol Creixent.

Les 10 pel·lícules europees

Dunkirk, El otro lado de la esperanza, Frantz, La chica desconocida, La tortuga roja, Lady Macbeth, Los exámenes, Personal Shopper, Sieranevada i Toni Erdmann.

Les 6 pel·lícules on hi ha talent català

El guardián Invisible, El jugador de ajedrez, El Sistema Solar, La pell freda, Neckan, Red de libertad i Una mujer Fantástica

Les 2 pel·lícules d’animació

Deep i Tadeo Jones 2.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents