La cinefília secreta d’Isabel Coixet a la Biblioteca Jaume Fuster La cinefília secreta d’Isabel Coixet a la Biblioteca Jaume Fuster
Una xerrada del director d''El cinèfil' analitza la trajectòria de la cineasta catalana La cinefília secreta d’Isabel Coixet a la Biblioteca Jaume Fuster

No tot el que té a veure amb les pel·lícules passa al cine o a la tele. També a les biblioteques es fa run-run cinèfil i a Barcelona la Biblioteca Jaume Fuster és una de les que té una activitat permanent en aquest sentit. La seva proximitat amb els cinemes Verdi fa que cíclicament la biblioteca aculli xerrades o taules rodones a voltant dels Dijous imprescindibles que programen els Verdi o dels nous títols que projecten a la Festa de l’espectador  que té lloc els dimarts. En aquest cas l’activitat tindrà a veure amb una de les directores catalanes protagonistes del mes de novembre: Isabel Coixet.

La recent estrena de The Bookshop ha aconseguit superar la barrera dels 200.000 espectadors convertint aquesta producció sobre literatura en una dels més exitoses del cinema català d’enguany. El director d’El cinèfil, Joan Ramon Armadàs, farà una xerrada aquest dimecres 29 a les 19:00h sobre la cineasta catalana i se centrarà en els dos títols que han format part de la Festa de l’espectador: The Bookshop i Learning how to drive.

La ponència servirà, també, per repassar l’estil i les inquietuds cinèfiles de Coixet a la vegada que es farà una mirada enrere a la filmografia de la realitzadora que compta amb més de 20 pel·lícules. Coixet ha guanyat 3 Goyas al llarg de la seva carrera i en els últims projectes ha treballat amb actors com Bill Nighy, Ben kingsley, Juliette Binoche, Patricia Clarkson o Sergi López entre molts altres, fet que la converteix en una de les cineastes més internacionals del panorama català.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*