today-is-a-good-day

‘Vida Privada’ una minisèrie amb Premi Gaudí

- Advertisement -

“Segarra era un gran psicòleg i creava grans personatges”. Amb aquestes premisses i el repte d’adaptar una llarga novel·la de Josep Maria Segarra, Sílvia Munt ha posat imatges a Vida Privada la nova minisèrie de TV3 fet que li ha suposat el seu primer Gaudí a la seva carrera com a directora. La pel·lícula en dos capítols ha guanyat el premi al millor film televisiu de l’any i si vols pots recuperar aquesta adaptació literària passada al cine al portal de TV3.

- Advertisement -

El seu pas pel Zoom d’Igualada, on va debutar, no va quedar inadvertit ja que es va endur el premi a la millor direcció per Sílvia Munt i el de Millor actor per Pablo Derqui. L’actor protagonista ha explicat a la presentació del film a les instal·lacions de TV3 que el seu és un “paper preciós per a qualsevol actor ja que és un personatge sense escrúpols i amb una moral molt laxa tenint en compte els valors de l’època”.

- Advertisement -

Foto: CCMA/Jordi Play

Vida privada seguirà a tres generacions d’una mateixa família, els Lloberola, durant una època convulsa a causa de l’ensorrament de la dictadura de Primo de Rivera i la proclamació de la Segona República. Aquests fets comportaran la decadència de l’aristocràcia i de la família. La trama barreja sexe poc convencional, afany de poder, avarícia i, de rerefons, els canvis de valors de la societat catalana de principis del segle XX. Aida Folch, la protagonista femenina Vida privada, explica que el seu personatge encarna perfectament l’esperit del film. “Per un costat és un personatge on vam treballar molt la contenció però també l’erotisme”, assegura. Per Folch, ha estat un tipus de paper “molt gustós d’interpretar”. A banda de Pablo Derqui i Aida Folchi el repartiment el completen Francesc Garrido, David Bagés, Àgata Roca, Pep Cruz, Maria Molins, Diana Gómez i Pedro Casablanc, entre d’altres. .

Vida privada és la segona novel·la que la cineasta Sílvia Munt converteix en una peça audiovisual, l’any 2014 ja va adaptar l’obra El cafè de la Marina. “Per mi és necessari que es recuperin els grans clàssics. No hi ha res millor que revisitar-los” explica Munt i afegeix “he volgut fer una versió bastant fidel a la novel·la, però fugint de crear una pel·lícula estrictament d’època”. El guió ha anat a càrrec de Coral Cruz, editora del guió de Pa negre i guionista d’Incerta Glòria d’Agustí Villaronga.

El projecte té un pressupost d’uns dos milions d’euros i és una coproducció de TV3 i la productora Oberon, amb la participació del departament de Cultura i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) de Lleida i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El director de TV3, Vicent Sánchis ha elogiat la tasca i ha confessat que tenia por d’aquesta adaptació per la seva complexitat però que el risc i l’atreviment han valgut molt la pena. Per la seva banda Santi Lapeira, director del CECAAC, ha definit aquesta producció com “la joia de la corona de tots els projectes que han passat per la institució i s’han coproduït des d’Impulsa Films.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents