today-is-a-good-day

Els 4 curts que poden guanyar un Premi Gaudí

- Advertisement -

El compte enrere per la X edició dels Premis Gaudí ja ha començat. Ara toca fer travesses ja que el dia 28 de gener se celebrarà la gala de lliurament de premis que presentara el doble nominat David Verdaguer. La gala dels X Premis Gaudí tindrà lloc al l’Auditori del Fòrum CCIB i estarà dirigida per segon any per Lluís Danés. Avui però ens fixem en els 4 curtmetratges que poden endur-se la figureta gaudiniana aquest 2018. Una comissió nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català i formada pels acadèmics Juanjo Giménez (director i productor) Aina Clotet (actriu i directora) Lluís Quílez (director) Agustí Argelich (productor) i Patrícia Font (directora i guionista) va seleccionar el passat 4 de novembre els 10 curtmetratges que competiran a la primera volta de votacions dels Acadèmics d’entre els 52 títols inscrits més tard ja van ser els acadèmics els que van votar entre els 10 finalistes i aquest és el resultat. Els quatre títols que superin la primera volta seran nominats a rebre el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge. A continuació us presentem els 10 curts seleccionats.

LOS DESHEREDADOS

Direcció: Laura Ferrés. Producció: Inicia Films
Aquest film és un retrat del pare de la directora, que s’enfronta a la fi del negoci familiar. Pere Ferrés té 53 anys i està a càrrec d’una empresa d’autocars. La manca d’ingressos l’obliga a realitzar comiats de solter en els quals els clients solen destrossar el vehicle, però no està disposat a perdre la seva dignitat. El curt arriba amb l’aval de diversos premis entre els quals destaca el Premi Découverte Leica Cine, principal guardó de la categoria de curtmetratges del Festival de Cannes.


CUNETAS

- Advertisement -

Direcció: Pau Teixidor. Producció: Coming Soon Films
Durant la Guerra Civil Espanyola, una família de pagesos ha de fer front a l’amenaça feixista. Cansats de parar l’altra galta, prendran una decisió inesperada. Aquest curt va aconseguir aixecar més de 12.000€ en una campanya de micromecenatge i va estrenar-se durant la passada edició del Festival de Sitges. Teixidor, director de la pel·lícula Purgatorio, explica que la reivindicació darrera del curt no és altra que la recuperació de la memòria històrica i la demanda perquè es puguin obrir les fosses comunes que hi ha a l’estat espanyol.

LA INÚTIL

- Advertisement -

Direcció: Belén Funes. Producció: MissWasabi Films
Merche és massa orgullosa per explicar com se sent. I la veritat és que se sent malament, com una completa inútil. Després de guanyar la Biznaga a Malaga amb el curt Sara a la fuga, Belen Funes torna amb una història protagonitzada per Nausica Bonnín que va estrena a la Seminci de Valladolid.

LES BONES NENES

Direcció: Clara Roquet. Producció: Lastor Media S.L.
Els pares de la Júlia i la Paula sempre han criat cavalls. Les nenes varen passar-se la infància jugant juntes dins l’estable però l’adolescència ha dinamitat la seva relació. La violència de l’edat adulta s’obre pas destrossant tot allò que troba. Remou l’amor, la ràbia, el sexe i, ferotge com mai, deixa un cavall borni.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents