Torna El Meu Primer Festival per a tota la canalla Torna El Meu Primer Festival per a tota la canalla
De l'11 al 26 de novembre se celebrarà la 10a edició d'aquest esdeveniment Torna El Meu Primer Festival per a tota la canalla

El festival ideal per iniciar els més petits de la casa, sota el títol El Meu Primer Festival, arriba a la 10a edició. Enguany se celebrarà de l’11 al 26 de novembre, al llarg dels 3 caps de setmana consecutius, així com les sessions escolars entre setmana. Es podran veure més de 95 films a les diferents seus situades per Barcelona.

Els nens entre 2 i 12 anys podran gaudir, a part de gairebé un centenar de projeccions, de cine-concerts, preestrenes, sessions de curtmetratges, tallers familiars de creació cinematogràfica i cineastes convidats, tot per commemorar aquests 10 anys en una memorable edició. A través de la pantalla podran veure històries de superació personal, respecte, esperança, solidaritat, però sobretot humor, aventures, màgia i amor.

En aquesta edició s’hi estrena la secció a competició internacional de llargmetratges, la qual se suma a les 3 actuals de competicions de curts internacionals, marca de la casa. El jurat, per tal de triar entre la gran diversitat temàtica i de tècniques cinematogràfiques, seran els nens i nenes que assisteixin al festival; els seus vots seran decisius per determinar el premi del públic. La millor pel·lícula es triarà entre El malvado zorro feroz, La revolta dels contes de Roald Dahl, el musical en stop motion El bosc d’Haquivaqui o la Increïble fugida d’Una bossa de bales. En canvi, no ho tindran fàcil per triar entre els 33 curts a competició.

Per a la cloenda hi haurà un cine-concert de la mà de l’animació pionera de Llotte Reiniger, Les aventures del príncep Achmed. A més, al llarg del festival es podrà riure i ballar amb el cine-espectacle, Petits tresors de butxaca, que comptarà amb música i doblatge en directe de set curts d’animació contemporanis.

Entre les diverses seus on es realitzaran les diferents activitats i projeccions hi ha els cinemes Bosque Multicines, Cinemes Girona, Cines Verdi i Verdi Park, la Filmoteca de Catalunya, l’Institut Francès de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l’Auditori de Sant Martí de Provençals.

La venda d’entrades anticipades ja es troba activada al web del festival, mentre que a les taquilles de les sales podrà efectuar-se la compra abans de l’inici de cada sessió. El preu varia en funció de cada sessió i seu. Per a més informació es pot consultar el web: www.elmeuprimerfestival.com

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*