‘The Bookshop’ i els somnis literaris d’Isabel Coixet ‘The Bookshop’ i els somnis literaris d’Isabel Coixet
El film d'Isabel Coixet parla de la persecució de projectes difícils encarnats en una llibreria ‘The Bookshop’ i els somnis literaris d’Isabel Coixet

El nou film de la cineasta barcelonina Isabel Coixet, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la 62a Semana Internacional de Cine de Valladolid (SEMINCI). The Bookshop l’adaptació de la novel·la homònima de Penelope Fitzgerald arriba per fi a les nostres pantalles aquest 10 de novembre i ho fa també doblat en català. Coixet explicava que “la lectura del llibre va ser una veritable revelació per a mi, em vaig sentir completament transportada al 1959 i realment em pensava que era, en certa manera, la ingènua, dolça i idealista Florence Green”.

the bookshop

Segons ha explicat Coixet a El cinèfil aquest és un dels seus film més personals. “És una pel·lícula que arriba en un moment de confusió sobre què vol el públic i no hem d’amagar que és una pel·lícula sobre llibres. Si no t’agraden els llibres no t’agradarà. Coixet destaca la història de superació personal del film i parla de “la persecució de somnis pels quals vols lluitar però que potser no són com tu somiaves”. La directora assegura que portava set anys darrere aquest film. “Hi ha gent que lluita molts anys per un projecte… Les coses que valen la pena són les coses que costen d’aconseguir”.     

La pel·lícula, narra la història d’una dona, Florence Green, interpretada per l’actriu Emily Mortimer, que decideix complir el seu somni d’obrir una llibreria a un petit poble d’Anglaterra, Hardborourgh. Amb l’ajuda de la petita Christine, una nena que contracte com a ajudant, decidiran rehabilitar una vella però emblemàtica casa del poble, cosa que agitarà alguns sentiments soterrats de la gent de la localitat. 

El film estarà encapçalat per l’actriu Emily Mortimer (Match Point) i estarà acompanyada per Bill Night (Love Actually), que donarà vida a Mr. Brundish, un home solitari amb el qual la protagonista establirà una particular relació i que es convertirà amb el seu lector més fidel. Per altra banda, Patricia Clarkson (Learning to Drive) interpretarà a Mrs. Violet Gamart, una decana social del poble que no veurà amb bons ulls els canvis que comporten l’obertura de la llibreria.

Produïda per Diagonal Televisió, A Contracorriente Films i l’anglesa Zephyr Films, el film compta amb la participació de TVE, Movistar+, Northern Ireland Screen i SR-Arte. Formaran part de l’elenc els actors espanyols Jorge Suquet, Gary Piquer i Charlotte Vega, entre altres. El darrer film de la directora de 56 anys, Nadie quiere la noche, amb una increïble Juliette Binoche com a protagonista, va guanyar 4 Goyas a la passada edició i va ser el film inaugural al Festival de Berlín (Berlinale), així com a estar nominada als Premis Platino.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*