Collita abundant de vi i cine a la 7a edició del Most

- Advertisement -

El cinema és un art i una disciplina que té enllaços amb moltes d’altres com la música, la moda, l’esport i també la gastronomia i, dins aquest últim grup hi podem trobar un subapartat que també queda representat en el món cinematogràfic com és la cultura enològica. Des de fa set edicions el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava acosta al públic una selecció de pel·lícules, curts i documentals centrats en aquesta activitat. Del 2 al 12 de novembre tindrà lloc una nova edició que comptarà amb diferents espais del Penedès i el Priorat.

Most 2017

- Advertisement -

El Most oferirà enguany una extensa degustació amb 38 films que competiran a la secció Collita i 22 curtmetratges a la secció Brot. L’Auditori Municipal de Vilafranca obrirà la mostra amb l’estrena a Catalunya de Happy End, de Michael Haneke. Fins al diumenge 12 de novembre oferirà una extensa degustació de films, entre llargmetratges, curts i documentals, i activitats al voltant de la cultura enològica a diferents espais del Penedès i el Priorat, i comptarà amb 5 títols d’estrena a Catalunya a la secció Gran Reserva, 38 films de temàtica vitivinícola competint a la secció Collita i 22 curtmetratges a Brot. Se sumen a aquestes seccions l’aposta enoturística de la secció de Cinema als Cellers i el Mini Most per al públic infantil. Tot acompanyat d’esdeveniments amb el segell llatinoamericà de la cultura del vi d’Uruguai, país convidat de la present edició, conformaran la programació del festival que organitzen el Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cineclub Vilafranca, amb el suport d’INCAVI i de les denominacions d’origen catalanes D.O. Penedès, D.O. Cava, D.O. Montsant i D.O.Q. Priorat.

- Advertisement -

Com a país convidat l’Uruguai portarà una selecció dels seus vins els quals es podran descobrir en el seguit d’actes que se celebraran entre el 3 i el 5 de novembre. Concretament el dia 5, hi haurà un maridatge al millor estil del país sud-americà: un asado amb degustació d’alguns dels vins més representatius de l’Uruguai.

La setena edició del Most oferirà als seus visitants 38 produccions provinents de fins a 15 països diferents. Aquesta selecció, extreta d’un total de 55 treballs presentats, compta amb un 38% de films catalans i un 51% de films procedents de fora de l’Estat espanyol, la qual cosa significa un substancial increment en la presència internacional. Podeu consultar la programació completa en aquest enllaç.

Most 2017

Turisme, cine, vi i cava

El director del certamen Xavier Fornos destaca que el Most és “un festival que parla de vi però de moltes més coses”. La programadora del festival Mònica Jordán, per la seva banda, és l’encarregada que en aquest festival també hi hagi cine internacional d’estrena i de qualitat. “Hem volgut que hi hagi directors consagrats com Haneke i apostar també per talents emergents amb la voluntat que hi hagi cine en majúscules tant als llargmetratgs com en els curts”.

Entre les projeccions de la secció Collita, la dedicada a la vinya destaquen Bitter Grapes, on el danès Tom Heinemann investiga el tracte deshumanitzat que es dona als treballadors de la indústria vinícola sud-africana; o La guerre du vin, una pel·lícula del francès Sebastien Le Corre, amb la qual s’analitza l’estela deixada pels agricultors que el 4 de març del 1976 van iniciar, deixant de banda el sindicat oficial, la revolta dels comitès agrícoles amb què demanaven la regulació del mercat del vi a Europa, i que va deixar un mort per afusellament a Montredon-des-Corbières. També s’hi podrà veure el documental britànic Sour Grapes, dels cineastes Jerry Rothwell i Reuben Atlas, sobre el cas de falsificació de vins de luxe descobert el 2012 a Califòrnia; o Saving Wine (Le vin en ebullition), de Philippe Prieto i Samuel Toutain, que es veurà a la gala del vi i que parla sobre les mesures que han pres alguns viticultors francesos contra el canvi climàtic. Similars punts de partida són els de Vino e sostenibilità, curtmetratge italià d’Emilio Suraci, o el documental Vin nature, vin vivant, que fa un repàs a diferents viticultors de la Vall del Loira i les seves tècniques per aconseguir produir vins naturals i ecològics sense additius químics de cap mena.

Pel que fa a la secció Brot, comptarà amb 22 projectes d’arreu d’Espanya, que es projectaran en tres sessions diferents. La resta de seccions que conformen la programació del Most; Gran Reserva, Mini Most i altres activitats paral·leles completaran l’oferta 2017 del festival.

Dos merescuts homentges

El Most premiarà Jaume Figueras, periodista cinematogràfic de dilatada, reeixida i reconeguda trajectòria, entre d’altres al mític programa Cinema 3, i Francesc Orella, actor conegut darrerament pel seu paper de Merlí que compta amb gairebé 40 anys d’èxits de la mà de directors com Pere Portabella, Ventura Pons, Mar Coll o Fernando Gómez Molina, entre molts altres. Figueras rebrà el guardó d’honor durant la gala d’inauguració que tindrà lloc el dia 2 de novembre, mentre que Orella serà guardonat a la cloenda, el 12 de novembre.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents