Més de 100 títols de cine oriental a l’Asian Film Fest Més de 100 títols de cine oriental a l’Asian Film Fest
El certamen tindrà lloc del 2 al 12 de novembre en diversos espais de Barcelona Més de 100 títols de cine oriental a l’Asian Film Fest

Un any més arriba a la ciutat comtal l’Asian Film Festival Barcelona, el certamen cinematogràfic especialitzat en el cine asiàtic. Enguany tindrà lloc del 2 al 12 de novembre i s’ubicarà en tres seus centrals, els Cinemes Girona, el CaixaForum i la Filmoteca de Catalunya. En la seva cinquena edició, el festival projectarà més d’un centenar de pel·lícules, 119 en total, provinents de 25 països asiàtics i que es repartiran en les sis seccions que l’articulen. Aquesta aposta per donar continuïtat a la celebració d’un festival de cinema asiàtic a Barcelona ve de la mà de Casa Àsia. El programa és molt extens i el podeu consultar en aquest enllaç per ordenar una mica dies, hores, països i localitzacions.

Aquest any el festival arrencarà al CaixaForum amb una preestrena el 2 de novembre, amb la projecció de la pel·lícula Bench Cinema del director iranià Mohammad Rahmanian, i s’inaugurarà oficialment als Cinemes Girona, el 8 de novembre, amb l’última pel·lícula de Naomi Kawase, Hikari (Radiance), la qual es va presentar a l’últim festival de Cannes i s’estrenarà al nostre país. La sessió de clausura tindrà lloc el 12 de novembre als Cinemes Girona amb el llargmetratge Memoir of a Murderer del cineasta Won Shin-yun.

asian film fest

Segons Menene Gras Balaguer, directora del certamen i del departament de Cultura de Casa Àsia, “l’objectiu del festival és generar un lloc de trobada i diàleg intercultural amb Àsia”, per això, “totes les pel·lícules tenen un comú denominador, que es ve repetint des de la primera edició, ja que totes conflueixen en mostrar un retrat contemporani de les respectives comunitats, pobles i nacions asiàtiques corresponents”.

La programació del festival comptarà amb pel·lícules dels anys 2015, 2016 i 2017 i el gènere cinematogràfic que predomina en tota la filmografia és el drama. Entre la filmografia que es presenta en aquesta nova edició, el Festival posa en relleu el cinema iranià amb 10 títols, i el japonès, coreà i el de Kirguistan amb 9 cada un.

D’entre tota la seva selecció, els organitzadors de l’Asian Film Fest suggereixen els següents 10 títols: Fantasy of the Girls (2016) de Ahn Jung-Min (Corea), Railway Children (2016) de Prithvi Konanur (Índia), Dawn of the Felines (2016) de Kazuya Shiraishi (Japó), Ta’ang (2016) de Wang Bing (Hong Kong), A Father’s Will (2016) de Bakytbek Mukul i Dastan Zhapar Uulu (Kirguizistan), Winter Story (2016) de Tulga Bayarkhuu (Mongòlia), Bangkok Nites (2016) de Katsuya Tomita (Tailàndia, Holanda i França), Memoir of a murderer (2017) de Won Shin-yeon (Corea), Wolf and Sheep (2016) de Sharbanoo Sabat (Afganistan), i Diamong Island (2016) de Davy Chou (Cambodja).

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*