today-is-a-good-day

TV3 consideraria “una barbaritat” l’alteració dels seus espais de ficció

- Advertisement -

“Una barbaritat”. Amb aquestes paraules ha adjectivat el director de TV3, Vicent Sanchis, una possible intervenció dels programes de ficció de la televisió pública per part de l’estat espanyol en aplicació de l’article 155 de la Constitució. Preguntat sobre la qüestió de l’abast de la imposició d’aquest article per part del govern espanyol Sanchis ha començat dient que “no sé què faran” però segons ell el més lògic és pensar en canvis de cares a la direcció. “No vull pensar en escenaris d’invasió zombie”, ha bromejat, “però entenc que la intervenció vindrà per una substitució de càrrecs i no per una censura als personatges de Merlí“. En aquest sentit Sanchis ha fet fet aquestes declaracions a El cinèfil en el marc de la roda de premsa conjunta que ha tingut lloc a TV3 juntament amb Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, i Marc Colomer, director de l’Agència Catalana de Notícies.

- Advertisement -

De les paraules de Vicent Sanchis es després que en cas d’una hipotètica intervenció de la televisió pública catalana el públic de TV3, Canal 33 i Club Super 3 no haurien d’estat preocupats per la programació dels seus espais preferits. Un cas diferent serien els informatius on sembla que el govern espanyol té l’ull posat. Cal recordar, però que TV3 porta més d’un mes sent líder d’audiència ininterrompudament impulsada sobretot pels seus espais informatius.

Unitat contra els atacs al periodisme

- Advertisement -

Els màxims responsables dels mitjans públics catalans han respost les preguntes dels més de 40 mitjans assistents (nacionals i internacionals), entre els quals hi havia la BBC, l’ARD alemanya, Canal Plus France, la nord-americana CBS, la NOS televisió pública holandesa o les agències Agence France Presse o Reuters. També han assistit els membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i una àmplia representació dels col·lectius de treballadors de la Corporació pública.

La roda de premsa ha començat amb la lectura del Manifest conjunt de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, l’Agència Catalana de Notícies, el Comitè d’Empresa de TVC, el Comitè d’Empresa de Catalunya Ràdio, el Consell Professional de TVC, el Consell Professional de Catalunya Ràdio i el Comitè d’Empresa de l’ACN a càrrec de Mònica Terribas, Pilar Fernàndez, Ramón Pellicer, Dani Gómez, Dani Penín, Raquel Sans, Montserrat Besses i M. Alba Gilabert en català, aranès, castellà, basc, gallec, anglès, francès i alemany, respectivament. Aquesta unitat del periodisme català i de representants de la direcció i els treballadors d’aquest mitjans és un fet sense precedents en la història del periodisme català.

El manifest ja ha recollit el suport de més de 70 mitjans de comunicació o entitats vinculades al periodisme entre les quals hi ha El cinèfil i els sindicats de mitjans, TVE, Canal Sur, Telemadrid o Mediaset per posar només alguns exemples. Els tres representats dels mitjans públics catalans han defensat el pluralisme i el rigor dels seus mitjans i han anunciat que passi el que passi els seus treballadors continuaran treballant com fins ara, no perquè ho diguin els seus caps, sinó perquè així ho han decidit ells mateixos i els seus comitès d’empresa i sindicats. “M’han preguntat si faríem barricades, i els he respost que l’única barricada que hi haurà és la feina dels professionals. Si volen veracitat, equilibri, neutralitat i pluralitat, hem de continuar treballant com fins ara, perquè fins ara s’han garantit del tot”, ha respost el director de TV3 quan li han preguntat si s’havien donat instruccions als treballadors. La idea és: “continuar treballar com fins ara amb la independència de sempre i sense cap mena d’intervenció. És el que s’ha de fer si el que volen és pluralitat i veracitat, només s’ha de continuar com fins ara”.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents