today-is-a-good-day

El força del silenci de Pau Casals arriba a TV3

- Advertisement -

El director Manel Huerga i l’actor Joan Pera han unit forces en un projecte sobre la vida del compositor Pau Casals. La tv movie Casals, la força d’un silenci, guionitzada per María Jaén i Jordi Vallejo, va tenir la seva preestrena al Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) i arriba ara en obert a la televisió pública catalana. La pel·lícula no explica la vida del músic més internacional que ha tingut Catalunya sinó que se centra en un dels episodis concrets de la seva vida a l’exili.

Una història de música i exili

Casals, la força d’un silenci està situada a mitjan dels anys quaranta, època en la qual Pau Casals era considerat el millor músic del moment. Exiliat a Prada de Conflent, intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, protegint-se sovint de la Gestapo, que controla la zona. El mestre, decidit a no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidenals no es decideixin a forçar-ne la caiguda.

- Advertisement -

pau casals

- Advertisement -

Casals, mentrestant, malviu fent classes de violoncel. Un dels seus alumnes, un noi francès anomenat Pierre, se sent afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món i intenta convèncer el músic que es repensi la seva proposta argumentant que un concert seu tindria tanta repercussió que cridaria l’atenció sobre la injusta situació que viu el país. Malgrat la resistència de Casals, en Pierre mourà tots els fils necessaris per aconseguir el seu objectiu. Pierre aconsegueix que Casals faci un concert, el qual esdevé un èxit a nivell mundial. Aquest serà el primer pas perquè Casals reprengui l’activitat pública i, en poc temps, es converteixi en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

L’actor Joan Pera interpreta a Pau Casals, i l’actor Nao Albet a Pierre. Entre els actors hi trobem a Carme Sansa, David Bagés, Marc Cartes, Manuel Dueso o Joan Carreras, entre d’altres. El film, produït per Minoria Absoluta, TVC i ETB, ha estat rodat a Prada de Conflent i El Vendrell ciutat natal de Casals.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents