El futbol és l’única salvació (de l’església) El futbol és l’única salvació (de l’església)
'Que baje Dios y lo vea' s'estrenarà el proper 5 de gener de 2018 El futbol és l’única salvació (de l’església)

El cinema espanyol està en auge, ja que darrerament no paren d’estrenar-se pel·lícules tant thrillers com comèdies, dos gèneres que semblen haver trobat la fórmula de l’èxit. Que baje Dios y lo vea és la nova comèdia per a tots els públics dirigida i escrita per Curro Velázquez (sèrie Chiringuito de Pepe).

Narra la historia d’un monestir sense fons, que l’única oportunitat que té per salvar-se resideix a guanyar la “Champion Clerum”, un torneig de futbol europeu només per a religiosos. El problema és que en aquesta congregació no juga a aquest esport ‘ni Déu’. Aquest inesperat equip necessitarà quelcom més que la benedicció de l’Arquebisbe de la diòcesi per salvar la seva casa.

Aquesta comèdia està protagonitzada per Karra Elejalde (Ocho apellidos vascos o Operación Concha), Alain Hernández (Palmeras en la nieve o Plan de fuga), Juan Manuel Montillas “El Langui” (Torrente 5: Operación Eurovegas o Fuga de cerebros 2), Macarena García (La llamada o Villaviciosa de al lado) i Joel Bosqued (Perdona si te llamo amor o sèrie Víctor Ros); tots ells nominats o guardonats amb diversos premis. Complementen l’elenc Tito Valverde, Paco Rueda, Guillermo Furiase, Iyanni Heldir, Txema Blasco, Paco Sagarzazu, Joaquin Núñez, entre d’altres.  

Es tracta d’una producció de Morena Films, Uno Equis Dios A.I.E i Turunga Films, a més, compta amb la participació de Televisión Española i serà distribuïda per DeAPlaneta. Per ara es pot veure el teaser pòster i tràiler del film que arribarà als cinemes la vigília del dia dels Reis Mags, el 5 de gener.  

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Cap de continguts d'El Cinèfil

Biòloga genetista de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També és fundadora i redactora cap de la revista online El Almanaque de McFly, on ha realitzat la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges i Jurat de la Crítica a TerrorMolins. De tant en tant col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*