‘El cinèfil’ rep un premi per la seva tasca de divulgació del cine català ‘El cinèfil’ rep un premi per la seva tasca de divulgació del cine català
El premi SomCinema Comunicació s'inaugura amb el reconeixement a aquesta revista digital ‘El cinèfil’ rep un premi per la seva tasca de divulgació del cine català

La revista digital El cinèfil ha estat reconeguda amb el Premi SomCinema Comunicació, una iniciativa de nova creació d’aquest festival de l’audiovisual català que se celebra a Lleida del 18 al 22 d’octubre. El guardó té com a finalitat reconèixer la tasca de mitjans i professionals de la comunicació, per difondre la cultura del cinema i l’audiovisual del nostre país. En aquesta primera primera edició d’aquest guardó el jurat ha decidit atorgar el premi a El cinèfil per ser una iniciativa que utilitzant bàsicament les xarxes, és un altaveu rigorós, independent i plural, que facilita l’accés del públic a informació del nostre cinema i a la cultura cinematogràfica en general”.

El jurat del premi ha estat format per Anna M. Bofarull, realitzadora i directora del SomCinema, Santi Lapeira, realitzador, president del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya i director del CECAAC i José Maria Cazares responsable de Producció i grafisme del SomCinema.

Una feina d’equip

El director d’El cinèfil, Joan Ramon Armadàs, va recollir el premi al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida a la gala inaugural del festival celebrada aquest dijous 19 d’octubre. Armadàs va destacar la importància del cinema en qualsevol cultura com “una estructura d’estat que serveix d’aparador per explicar al món i a nosaltres mateixos qui som i què fem”. També va dedicar el premi a les Ylenia Cañadas, Luana Valls i Irene Solanich, membres de l’equip d’El cinèfil des del seu naixement l’abril del 2016, i a tots els col·laboradors que fan possible la revista amb els seus articles, opinions i crítiques.

El festival SomCinema ha justificat la creació del premi per la necessitat que la difusió i la pedagogia, sobre la  feina de creadors, productors, tècnics, intèrprets, guionistes i agents de la industria audiovisual  arribi al públic. Per aquest motiu el certamen ressalta el treball de dones i homes del sector del cinema i l’audiovisual que s’hi dediquen, des de la vessant de la comunicació, amb la creació d’aquest premi anual. Per a més informació sobre el SomCinema consulteu la programació i les novetats en aquest enllaç.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*