today-is-a-good-day

Les actrius transsexuals més influents

- Advertisement -

Al món de la televisió i el cinema hi ha moltes actrius transsexuals que són conegudes. La majoria d’elles també són col·laboradores de programes de televisió, cantants, actrius i/o personatges força mediàtics pel que representen. Cada vegada està més normalitzat la seva aparició, però han calgut molts anys per tal que s’integressin i fossin considerades dones normals a la societat, en part ha estat gràcies a programes d’igualtat de gènere.

Homes que són dones o al contrari han lluitat per la seva alliberació i repressió y la seva lluita s’ha vist representada en diverses pel·lícules o sèries, com és el cas de la recent estrenada Una mujer fantàstica. Pel seu valor s’han guanyat un forat als cors dels seus seguidors i espectadors independentment del seu sexe. Avui us portem un recull de les principals actrius transsexuals que han triomfat a la gran i petita pantalla:

Laverne Cox (Orange is the New Black)

- Advertisement -

Va ser la primera actriu nord-americana reconeguda obertament transsexual, nominada a un premi Emmy. El seu paper com a Sophia Burset a l’aclamada sèrie de Netflix, Orange is the New Black li ha valgut el reconeixement no només com a actriu, també l’ha catapultat com una portaveu dels drets de la comunitat LGBT. Com a curiositat cal esmentar que té un germà bessó, el qual actua com a Sophia abans de la operació de canvi de sexe.

- Advertisement -

Al 2014 va ser nomenada Dona de l’Any per la revista Glamour, també va ser guardonada amb el premi GLAAD per la seva tasca com a defensora dels drets de la comunitat transsexual i es va convertir en la primera dona transsexual a aparèixer a la portada de la revista Time.

Jamie Clayton (Sense 8)

Biològicament va néixer nen, però sempre es va sentir molt femenina. Al 2003 va arribar a Nova York on va descobrir que podia canviar-se de sexe i va ficar-se mans a l’obra, esdevenint una dona 100%.

Va iniciar la seva carrera al 2010 al reality show TRANSform Me juntament amb Laverne Cox, l’estrella de OITNB. Després de passar per diverses sèries i, fins i tot, per la passarel·la, Jamie va enlluernar a tothom gràcies al seu personatge Nomi Marks a la sèrie Sense 8, on interpreta una blogger i hacker que viu a San Francisco. De fet el seu paper és el d’una dona transgènere orgullosa i lesbiana que viu una intensa relació amb la seva parella Amanita.

Antonia San Juan (La que se avecina)

Aquesta canària va saltar a la fama en interpretar a Agrado al film Todo sobre mi madre (1999, Pedro Almodóvar) i s’ha catapultat amb el seu paper com a Estela Reynolds a la sèrie espanyola La que se avecina. Però ella a part de la interpretació és també directora de cinema, monologuista, guionista i productora.

Ara bé, ella mateixa ha desmentit diverses vegades els rumors sobre la seva transsexualitat, ja que té unes faccions molt dures i masculines i el seu paper a la pel·lícula d’Almodóvar no va ajudar, així que, en sí, no és un home. A més, fins 2015 estava casada amb el també actor Luís Miguel Seguí, Leo a La que se avecina.

Daniela Vega (Una mujer fantástica)

- Advertisement -

És una actriu i cantant lírica transgènere d’origen xilè. Recentment, ha protagonitzat el film Una mujer fantàstica, actuació per la qual ha estat aclamada per la crítica. Com a la ficció, a la vida real defensa la seva dignitat front les humiliacions i el rebuig del seu entorn, que la degrada forçadament al no considerar-la normal.

Ella reivindica que està orgullosa de la seva condició trans i es posiciona com la possible primera candidata transsexual de la història a l’Oscar a Millor Actriu, per ara el film és candidat a Millor Pel·lícula de parla no anglesa en representació de Xile. 

 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents